• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
20:12
Vali Çiçek'ten Net Mesaj: Çocuklarımızı Sadece Vatana Feda Ederiz!
10:22
Türkiye'nin Aradığı 197 Kişi 31 Ülkeden Getirildi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Şekerci Paşalar: Asırlık Lezzet Mirası Fabrika Satış Mağazası Olarak Devam Edecek
GÜNDEM
Yayınlanma: 01 Temmuz 2026 - 18:10
Güncelleme: 01 Temmuz 2026 - 22:10

Şekerci Paşalar: Asırlık Lezzet Mirası Fabrika Satış Mağazası Olarak Devam Edecek

Kayseri'nin 100 yılı aşkın süredir tatlı hafızasını oluşturan, şehrin en köklü esnaflarından Şekerci Paşalar, Kazancılar Çarşısı'ndaki tarihi mağazasının kepenklerini indirdi. Dört kuşaktır aynı dükkanda hizmet veren asırlık marka, artık yoluna Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) modern fabrikasında devam edecek.

GÜNDEM
01 Temmuz 2026 - 18:10
Güncelleme: 01 Temmuz 2026 - 22:10
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Şekerci Paşalar: Asırlık Lezzet Mirası Fabrika Satış Mağazası Olarak Devam Edecek
Kayseri'nin tarihi dokusunda, Kuyumcular Çarşısı'nın Kale Kapısı girişinde bir asrı aşkın süredir hizmet veren Şekerci Paşalar'ın köklü dükkanı kapılarını kapattı. Yüz yılı aşkın bir emeğin ve ustalığın simgesi olan bu mekan, kurucusu Şaban Suluhan'ın 100-120 yıl önce bakır kazanlarda şeker kamışından kesme şeker üreterek başlattığı tatlı serüvenin bir durağıydı. Ancak bu kapanış, bir son değil, Şekerci Paşalar'ın tamamen fabrikasyon üretime geçerek geleceğe taşınmasının bir işareti.

Bir Asırlık Tatlı Mirasın Doğuşu ve Gelişimi

Şekerci Paşalar'ın hikayesi, şekerciliğin henüz yaygınlaşmadığı dönemlerde, Şaban Suluhan'ın vizyoner ruhuyla başladı. O dönemin kısıtlı imkanlarıyla üretilen kesme şekerler, zamanla yerini fındıklı, fıstıklı ve cevizli çeşitleriyle damaklarda unutulmaz bir iz bırakan meşhur "Somruk Şekeri"ne bıraktı. "En iyisi, Türkiye'nin lokumcusu" sloganıyla Kayseri sınırlarını aşan marka, onlarca çeşit lokum ve kaymak üretimiyle ürün yelpazesini sürekli genişletti.

Aile geleneği, kurucu Şaban Suluhan'dan sonra Hacı Paşa Suluhan'a, ardından üçüncü kuşak Hacı Şaban Suluhan'a ve günümüzde dördüncü kuşak temsilcisi Hacı Paşa Suluhan'a aktarıldı. Kayseri Ticaret Odası tarafından "Kayseri'nin en eski ticarethanesi" unvanıyla ödüllendirilen Şekerci Paşalar, Ahilik felsefesinin temel ilkeleri olan dürüstlük, doğruluk ve misafirperverlikten hiçbir zaman ödün vermedi.

Gelenekten Geleceğe: Kayseri Sanayi Bölgesi OSB'de Modern Üretim ve Fabrika Satış Mağazası

Değişen zamanın getirdiği koşullar ve gelişen üretim teknikleriyle birlikte Şekerci Paşalar da modernleşme yolunda önemli adımlar attı. Bir zamanlar bakır kazanlarda el emeğiyle yapılan üretim, artık Kayseri Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) modern fabrikada son teknolojiyle sürdürülüyor.

TSE 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi belgesine sahip olan firma, hijyenik koşullarda, deneyimli personeliyle ve birinci sınıf hammaddeler kullanarak üretim yapmaya devam ediyor. Fabrikanın girişinde yer alan ve yıllar öncesine ait bakır kazanlar ile üretim araçlarının sergilendiği mini müze, bu köklü geçmişin ve dönüşümün sessiz tanıkları olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.

Tarihi mağazanın kapanması Kayserililer için duygusal bir veda olsa da, Şekerci Paşalar'ın asırlık lezzetleri Kayseri Sanayi Bölgesi'deki fabrikadan Türkiye'nin dört bir yanına ve yurt dışına ulaşmaya devam edecek. Ayrıca, fabrika bünyesinde açılan satış mağazası ile müşterilerine doğrudan ulaşma imkanı sunulacak. Beşinci kuşak temsilcileri Şaban ve Batuhan da, çocukluklarından beri iç içe oldukları bu değerli mirası geleceğe taşıma sorumluluğunu üstlenmeye hazırlanıyor.

Berdan Altun
# Kayseri# Kayseri Şekerci Paşalar# Ekonomi# Kayseri Organize Sanayii
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Vali Çiçek'ten Net Mesaj: Çocuklarımızı Sadece Vatana Feda Ederiz!
Vali Çiçek'ten Net Mesaj: Çocuklarımızı Sadece Vatana Feda Ederiz!
Milletvekili Çopuroğlu’ndan Vatandaş Taleplerine Hızlı Çözüm: Şehir Hastanesi Ziyaretinden Bakan Yardımcılığına
Milletvekili Çopuroğlu’ndan Vatandaş Taleplerine Hızlı Çözüm:...
Depozito İade Sistemi Başladı
Depozito İade Sistemi Başladı
Kayserili İş İnsanı O Önemli Göreve Seçildi
Kayserili İş İnsanı O Önemli Göreve Seçildi
"İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü" Davasında İlk Savunma:...
Depozito İade Sistemi Başladı
Depozito İade Sistemi Başladı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.