Kayseri’nin en yoğun trafik akslarından biri olan Kocasinan Bulvarı’nda özellikle akşam saatlerinde yaşanan servis araçlarının kuralsız hareketleri, sürücüler arasında büyük tepkiye neden oluyor. Organize Sanayi bölgelerinden çıkan işçi servislerinin ani şerit değişimleri ve yol ortasında durarak yolcu indirmeleri, trafik akışını olumsuz etkiliyor.
Dün akşam saatlerinde aynı güzergahta yaşanan bir olayda, servis araçlarının aniden durması sonucu araçların zincirleme şekilde durmak zorunda kaldığı, arkadan gelen bir kamyonun ise bir otomobile çarptığı iddia edildi. Sürücü, büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü belirterek, “Önümüzde servis yol ortasında yolcu indiriyordu. Bir anda trafik durdu ve arkadan gelen kamyon bize çarptı. Daha büyük bir kaza olabilirdi” ifadelerini kullandı.
Aynı noktada bu akşam da benzer kuralsızlıkların devam ettiği, tepki gösteren bir sürücünün ise servis şoförleri tarafından “Emniyet müdürü tanıdığım var, o sizi bulur” sözleriyle tehdit edildiğini iddia ettiği öne sürüldü.
Sürücü, yaşananları “Dün kaza yaptık, bu akşam yine aynı manzara vardı. Tepki gösterince bizi açıkça tehdit ettiler” sözleriyle aktardı.
Bölgeden geçen vatandaşlar, Kocasinan Bulvarı’nda özellikle mesai çıkış saatlerinde servis araçlarına yönelik denetimlerin artırılmasını, trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücüler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyor.
Kayseri’de binlerce sürücünün kullandığı güzergâhta yaşanan bu iddialar, gözlerin trafik denetimlerine çevrilmesine neden oldu.
Buse Yıldız




