• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
17:28
Kayseri’de Kurbanlık Tavsiye Fiyatları Ve Kesim Ücretleri Açıklandı
11:59
Kitap Fuarına Yoğun İlgi: Kayseri’de 3 Günde Yüz Binler Akın Etti!
10:49
Kayseri'de Suç Ağına Büyük Darbe: Yüzlerce Gözaltı!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. Sivas'ta Savaş Atları Müzesi'ni 600 bin kişi ziyaret etti
KÜLTÜR SANAT
Yayınlanma: 25 Ağustos 2023 - 15:10
Güncelleme: 25 Ağustos 2023 - 15:10

Sivas'ta Savaş Atları Müzesi'ni 600 bin kişi ziyaret etti

Sivas'ta aralarında tescilli yapıların da bulunduğu Haralar bölgesindeki Hamidiye Kültür Bahçesi'nde yer alan Savaş Atları Müzesi'ni, hizmete açıldığı 2021'den itibaren yaklaşık 600 bin kişi ziyaret etti.

KÜLTÜR SANAT
25 Ağustos 2023 - 15:10
Güncelleme: 25 Ağustos 2023 - 15:10
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sivas'ta Savaş Atları Müzesi'ni 600 bin kişi ziyaret etti
Sivas-Ankara kara yolu Nuri Demirağ Havaalanı Kavşağı yakınlarında bulunan tarihi Haralar bölgesinde 251 bin metrekarelik alanda yapılan Hamidiye Kültür Bahçesi'ndeki müze, yoğun ziyaretçi çekiyor.  

Sultan Abdülhamid Han'a at yetiştiren tarihi "aygır depoları"nın içinde yer alan müzede, Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Abdülhamid Han, Attila ve Cengiz Han'ın at üzerindeki bal mumu heykelleri, Sivas'ta yetişen at cinsleri, dünyada ve Türkiye'deki bazı at çeşitleri, savaş atları ve süvarilerin kullandığı kıyafetler yer alıyor.

 

Savaş Atları Müzesi Sorumlusu Semih Vergi, AA muhabirine, müzenin 29 Ekim 2021'de hizmete açıldığını söyledi.

Müzenin 1800 metrekare kapalı alanda kurulduğunu ve iki galeriden oluştuğunu belirten Vergi, "Burası restorasyon geçirmiş tarihi bir bina. Öncesinde Abdulhamid Han döneminde oluşturulmuş bir numune çiftliği ve sonrasında hara olarak hizmet vermiş. 'Uzunyayla atları' dediğimiz Anadolu ırkını burada yetiştirip Osmanlı ordusuna kazandırmış bir hara." dedi.

 

Vergi, bu nedenle konsepti savaş atları olarak belirlediklerini anlatarak, "Dünyada bu konseptte, bu temada belirlenmiş tek müze. Müzenin ilk galerisinde savaş atları hakkında bilgiler veriyoruz. 10 farklı coğrafyada, savaş meydanlarında önem ihtiva eden ırkların birebir heykelleri müzemizde mevcut." diye konuştu.

"Özellikle hafta sonları çok yoğun ilgi görüyor"

Süvarilerin dönemsel olarak giydiği zırhları birebir canlandırmalarla sergilediklerini dile getiren Vergi, şunları kaydetti:

"Savaşta kullanılan ve atın ihtiyacı olan yardımcı malzemeleri sergiliyoruz. Birinci galeride Fatih Sultan Mehmet ve atı Küheylan, Abdülhamid Han ve atı Ferhan, Mustafa Kemal Atatürk ve atı Sakarya'yı üç boyutlu dekoratif canlandırmalarla ziyaretçilerimize sunuyoruz. İkinci galeride ise buranın tarihçesi, Anadolu'da bulunan yurt ocakları ve savaşa hazırlık oyunları ile atlı spor oyunları, at yarışları hakkında bilgi verdiğimiz dekorlar mevcut."

 

Müzenin, tarihi bir binada kurulmasından dolayı yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Vergi, "Müzemiz açıldığı tarihten itibaren 600 bine yakın ziyaretçi ağırladı. Yaz sezonunda bulunmamız nedeniyle özellikle hafta sonları çok yoğun ilgi görüyor. Özellikle hükümdarlarımızın, Mustafa Kemal Atatürk'ün silikon heykellerine insanlar daha çok ilgi gösteriyor." ifadelerini kullandı.

 

İstanbul'dan müzeyi gezmeye gelen Hüseyin Yağmur, müzeyi çok beğendiğini belirterek, "Heykeller çok gerçekçi gibi gözüküyor, biraz da duygulandım. Geçmişe dönük bilgiler edindim, atları tanıma fırsatımız oldu. Çok güzel bir yer yapmışlar, çok hoşumuza gitti." dedi.

Rozerin Yağmur da merak ettiği için geldiği Savaş Atları Müzesi'ni çok beğendiğini söyledi.

  Muhabir: Serhat Zafer


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kayseri’de Kurbanlık Tavsiye Fiyatları Ve Kesim Ücretleri Açıklandı
Kayseri’de Kurbanlık Tavsiye Fiyatları Ve Kesim Ücretleri Açıklandı
Kayseri’ye Zirai Don Uyarısı Geldi
Kayseri’ye Zirai Don Uyarısı Geldi
Uyuşturucu Davasında Sanık: “Ben İçiciyim”
Uyuşturucu Davasında Sanık: “Ben İçiciyim”
Saadet Partisi İl Teşkilatı Çiftlik’te Esnafla Buluştu
Saadet Partisi İl Teşkilatı Çiftlik’te Esnafla Buluştu
Erciyes 38 FK Play-Off’ta Mardin Mazıdağı İle Eşleşti
Erciyes 38 FK Play-Off’ta Mardin Mazıdağı İle Eşleşti
Nevşehir'de birlikte yaşadığı kadın tarafından öldürülen kişinin cenazesi defnedildi
Nevşehir'de birlikte yaşadığı kadın tarafından öldürülen kişinin cenazesi defnedildi

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.