• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
16:55
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
16:28
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
16:12
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
15:48
TVYD'den Sert Mesaj: "Türkiye'nin En Güvenilir Mecrası Televizyondur"
15:36
Kayseri'ye Dünya Spor Başkenti İçin Güçlü Mesaj
15:30
Bakanlık Haritayla Uyardı! 20 İl İçin Kritik Alarm Verildi!
15:25
ACES Heyeti Kayseri'de İncelemelere Başladı
13:12
Okul Bahçesi Kabusa Döndü!
12:11
Trump’ın “Bombalama” Çıkışı Sonrası İran’dan Hürmüz Hamlesi!
12:00
50 Gün 50 Milyar Dolar Kayıp İran Savaşı'nın Bedeli Ağır Oldu
11:46
İşte CHP'li Özkan Yalım'ın Merak Edilen Sevgilileri!
11:37
Sosyal Medya Tehditlerine Geçit Yok: 12 Tutuklama!
10:58
Kayseri'nin Şehit Polisi Ahmet Cihat Kilci
10:40
Trump'tan İran Mesajı: Görüşmeler Sürüyor!
10:33
Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Gelişmeler: Baş Şüpheliler Tutuklu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Son dakika! BİM CEO'su Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı'ndan istifa etti
GÜNDEM
Yayınlanma: 04 Aralık 2022 - 19:58

Son dakika! BİM CEO'su Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı'ndan istifa etti

Son dakika haberi... MHP ile 'enflasyon' polemiği yaşayan BİM Market Yönetim Kurulu Başkanı Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı'ndan istifa etti. Herhangi bir siyasi partiyi hedef almadığını belirten Aykaç, "Gündeme getirilen spekülasyonlar sonrası Sayın Devlet Bahçeli'nin hassasiyet gösterdiğini de üzülerek izledim. Maksadım asla kendisini kırmak değildi. Kusura bakmasınlar lütfen" dedi.

GÜNDEM
04 Aralık 2022 - 19:58
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Son dakika! BİM CEO'su Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı'ndan istifa etti
Birleşik Marketler A.Ş. (BİM) Yönetim Kurulu Başkanı Galip Aykaç, başkanlığını yaptığı Gıda Perakendecileri Derneği'ndeki (GPD) görevinden ayrıldığını açıkladı. Aykaç, AK Parti ve MHP ile arasında yaşadığı gerginlikten dolayı üzgün olduğunu, açıklamalarının herhangi bir siyasi yapıya yönelik olmadığını söyledi.

AYKAÇ'IN İSTİFASI İSTENMİŞTİ

ŞOK Marketler Yönetim Kurulu'ndan 3 Aralık 2022 Cumartesi günü yapılan açıklamada, "Sayın Galip Aykaç'ın dernek başkanlığı görevinde daha fazla kalması sektörün ve hepimizin temsil edildiği derneğimize zarar vereceğinden, kendisinin bu görevden ayrılması gerekliliğini bilgilerinize sunarız" ifadelerine yer verilerek Galip Aykaç'ın GPD Başkanlığından istifa etmesi istenmişti.

"ENFLASYON SÜRECİ HERKES İÇİN ZORLU GEÇİYOR"

Galip Aykaç'ın istifa açıklaması şöyle:

"Son dönemlerde basın ve sosyal medyaya oldukça çarptırılarak gündeme getirilen suçlama ve eleştiriler neticesinde Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etme kararı aldığımı belirtmek isterim.

49 yıllık mesleki tecrübem ile hem tüketicilerimiz hem de sektörümüz için zorlu geçen bu enflasyon sürecinde elimden gelenin hep en iyisini yapmak için gayret gösterdim.

"AÇIKLAMALARIM HİÇBİR SİYASİ YAPIYA YÖNELİK DEĞİLDİR"

Fakat görüyorum ki gerek 30 Kasım 2022'de yaptığım açıklama sonrası, gerekse öncesinde medya ve sosyal mecralarda kasıtlı olarak yürütülen bir takım itibar zedeleme çalışmaları hem şahsıma hem sektöre hem de ülke ekonomisine büyük zarar vermekte.

Bilinmesini isterim ki Gıda Perakendecileri Derneği'nin bugüne kadar hiçbir siyasi yapıyla ilişkisi olmamıştır ve yaptığım açıklamaların hiçbiri işini hakkıyla yerine getiren medya ve basın mensuplarına yöneltilmemiştir.

"BAHÇELİ'Yİ KIRMAK İSTEMEZDİM, KUSURA BAKMASIN"

Gündeme getirilen spekülasyonlar sonrası Sayın Devlet Bahçeli'nin hassasiyet gösterdiğini de üzülerek izledim.

Maksadım asla kendisini kırmak değildi. Kusura bakmasınlar lütfen.

Yaklaşık bir ay sonra (Ocak 2023'te) yapılacak Olağan Genel Kurul'da tüzüğümüzdeki iki dönem kuralı gereği görev sürem sona erecektir.

Bu süreci bu son gelişmeleri de dikkate alarak derneğimiz üyelerine herhangi bir zarar gelmemesi için, bir ay öncesinden müsaadenizle mevcut görevlerimden ayrılma kararı aldığımı sizlerle paylaşmak isterim.

"İSTİFAMIN ŞOK MARKETLERİN TALEBİYLE İLGİSİ YOK"

Bu kararımın, maalesef basına servis edilen ŞOK Marketler Ticaret A.Ş.'nin dilekçesinde yer alan taleple ve içerikle hiçbir ilgisinin olmadığını özellikle belirtmek isterim.

Benden sonra başkanlığı üstlenecek arkadaşımıza başarılar diler ve bundan sonra da tüketicilerimize, yoğun bir rekabet içinde uygun fiyat ve iyi kalitede ürünleri sunmak için canla başla çalışmaya devam edeceğimi bildiririm."

NE OLMUŞTU?

İktidarın 2021 Kasım ayında hayata geçirdiği 'düşük faiz' politikasının ardından son 20 yılın en yüksek enflasyonu yaşandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 Ekim ayı itibarıyla yıllık enflasyonun yüzde 85,51 olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Son dönemde ekonomi politikasına gelen eleştirileri yanıtlayan iktidar temsilcileri, zincir marketlerin gıda ürünlerinde fahiş fiyat artışı yapması dolayısıyla da enflasyonun yükseldiğini dile getirdiler. Ticaret Bakanlığı yetkilileri de zincir marketlere denetimlerin artırılacağını açıkladı.

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM Market Yönetim Kurulu Başkanı Galip Aykaç, kendilerine yöneltilen 'fahiş fiyatlarla enflasyonu yükselttikleri' iddialarına, "Dışa bağımlılığı azaltıp hayvancılığı kalkındırmak zorundayız. Peynir fiyatlarının et fiyatlarını geçtiği konuşuluyor. Önümüzdeki dönemde et fiyatları da artacak. Enflasyon dünyanın yaşadığı bir şey, Türkiye’de biraz daha farklı yaşanıyor. Maliyet enflasyonu var. Buna eğilmediğimiz sürecek konuşulan şeyler bilgiye dayalı olmaz. Orgazine perakende sektörü enflasyonu tetiklemiyor" şeklinde yanıt verdi.

"MARKETLERE FETÖ SORUŞTURMASI YAPILSIN"

MHP lideri Bahçeli, partisinin 22 Kasım 2022 Salı günü düzenlenen grup toplantısında zincir marketlere FETÖ soruşturması yapılması çağrısı yaparak şunları dedi:

"Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal ve ekonomik huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyiz. Ticaret Bakanlığımızın fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğinden, keyfi ve hatta sinsi bir plan dahilinde fiyat etiketlerini şişirenlerden adli ve idari manada hesap soracağından kuşku duymuyoruz.

Vatandaşlarımızın kesesine dokunan kim olursa olsun karşısındayız. Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ ile irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz. Milletimizin sırtına zam kamburu yerleştirmek isteyenler her yerde bizi karşılarında bulacaktır. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir. Ekmeğimizden çalan, sofralarımızın tadını kaçıran, mutfaklarımıza karabasan gibi çöken kim varsa iki yakasından tutmak devletin asli vazifesidir."

"BRE AHLAKSIZLAR, BRE DENSİZLER..."

BİM Market Yönetim Kurulu Başkanı ve Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç ise Bahçeli'nin açıklamasından sonra yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

" 'Size burada ekmek yedirtmeyiz' diyen yerel yöneticilere, ziraatten haberi olmayan İstanbul Ziraat Odası başkanına, FETÖ terör örgütüyle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var...

Bize bakarak ya bir tuğla da ben koyayım bu binanın temel taşına demeyen, bir tane dikili ağacı olmayan insanlar sizlere ve bizlere bu yakıştırmayı yapıyorlar. Bre ahlaksızlar, bre densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim bilesiniz."

# bim ceo galip aykaç# bim ceo galip aykaç iletişim
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
Kayserispor Gaziantep Deplasmanı Öncesi Son Hazırlıklarını Yapıyor
Kayserispor Gaziantep Deplasmanı Öncesi Son Hazırlıklarını Yapıyor
Kayseri’de Ailelere Çocuk Güvenliği Semineri Düzenlendi
Kayseri’de Ailelere Çocuk Güvenliği Semineri Düzenlendi
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
Fatih Karagümrük'te Caner Erkin ile yollar ayrıldı
Fatih Karagümrük'te Caner Erkin ile yollar ayrıldı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.