Kayseri Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, "Erciyes caddesinde başlayan tartışma Talas bulvarında büyüdü" başlığıyla yansıyan görüntüler üzerine sivil trafik ekiplerini harekete geçirdi. Yapılan incelemeler sonucunda, trafik akışı sırasında araçlarından inerek birbirlerine saldırı girişiminde bulunan iki sürücü tespit edildi. Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca her iki sürücüye toplamda 560 bin lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca araçlar 60 gün süreyle trafikten men edilirken, sürücülerin ehliyetlerine de aynı süreyle el konuldu. Şahıslar hakkında "Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek" suçundan adli işlem başlatıldığı bildirildi.

Sosyal Medya İhbarları Operasyona Dönüştü
Emniyet güçleri, dijital platformlarda yer alan "Güvenli taşımacılık", "Uyanıklarda bugün" ve "Mürekkep balığı hastane caddesinde" konulu paylaşımları da yakından takip etti. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda:
Güvenli taşımacılık kurallarını ihlal eden araç sürücüsüne 3 bin lira,
Trafikte kural tanımayan ve "Uyanık" olarak nitelendirilen sürücüye 5 bin lira,
Hastane Caddesi’nde çevreyi rahatsız eden ve kural ihlali yapan sürücüye ise 2 bin 719 lira cezai işlem uygulandı.
Ekiplerin sivil denetimlerle desteklediği bu çalışmalar, trafikteki kural ihlallerinin sadece mobese kameralarıyla değil, vatandaş duyarlılığıyla da takip edildiğini bir kez daha kanıtladı.

Sahte Ve Değiştirilmiş Plakaya Geçit Yok
Denetimlerin en dikkat çekici sonuçlarından biri de plaka üzerinde değişiklik yapıldığı ihbarı üzerine gerçekleşti. Sivil trafik ekipleri tarafından yeri tespit edilen araç ve sürücüsüne, plaka üzerinde usulsüz değişiklik yapmaktan dolayı 140 bin lira idari para cezası kesildi. İlgili araç 60 gün süreyle trafikten men edilirken, emniyet yetkilileri plaka standartlarının bozulmasının hem güvenlik hem de takip açısından büyük bir suç teşkil ettiğini hatırlattı. Kayseri Polisi, huzurlu bir trafik ortamı için denetimlerin 7/24 esasına göre süreceğini vurguladı.
Kaynak: Haber Merkezi
Sılanur Atila




