• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
18:46
Buğdaylı Köprüsü Trafiğe Kapatılacak: Alternatif Güzergah Uyarısı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. TEKNOFEST Rüzgarı KKTC'de Esti
GENEL
Yayınlanma: 01 Mayıs 2025 - 15:10

TEKNOFEST Rüzgarı KKTC'de Esti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), bu yıl dünyanın en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST’e ev sahipliği yapıyor.

GENEL
01 Mayıs 2025 - 15:10
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TEKNOFEST Rüzgarı KKTC'de Esti

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde, KKTC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen etkinlik, 132 kurumun desteğiyle düzenleniyor.

 

 

Anadolu Ajansı’nın global iletişim ortağı olduğu festival, 100 bin metrekarelik dev bir alanda, 4 Mayıs’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

 

 

 

 

2018’den bu yana düzenlenen TEKNOFEST, bu yıl ikinci kez yurt dışında organize ediliyor. Türkiye’nin teknoloji devlerini bir araya getiren organizasyon, gençlere projelerini hayata geçirme imkânı sunuyor.

 

 

 

 

13 alt başlıkta toplam 6 yarışma düzenlenen etkinlikte; 22 farklı ülkeden 47 binden fazla başvuru alındı. Robotik, kodlama, uçan araba simülasyonu, sosyal inovasyon gibi başlıklarda projeler yarışıyor. Dereceye giren takımlar, toplamda 5.5 milyon TL'lik destek ve ödüllerin sahibi olacak.

 

 

 

 

 

Festivalin dikkat çeken yarışmalarından biri olan "Robolig Mavi Vatan", robot teknolojisi alanında yenilikçi çözümleri teşvik ediyor. Uçan araba simülasyonlarıyla geleceğin ulaşım sistemlerine dair fikirler yarışıyor.

 

 

 

 

Turizm Teknolojileri Yarışması ise, KKTC'nin turizm potansiyelini teknolojiyle zenginleştirme amacı taşıyor. Etkinlikte ayrıca 268 finalist takım, 1083 yarışmacı ile projelerini sergileyecek.

 

 

 

 

Festivalde Bayraktar AKINCI, TB2, HÜRKUŞ, ANKA ve AKSUNGUR gibi yerli hava araçlarıyla gösteriler de düzenleniyor.

 

 

 

 

Ziyaretçiler, 116 farklı stantta son teknolojileri deneyimleme fırsatı bulurken; çocuklar için Bilim Sokağı’nda atölyeler düzenleniyor. Ayrıca, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın anlatıldığı deneyim alanı da büyük ilgi görüyor.

 

 

 

 

Etkinliğe giriş ücretsiz, ancak kayıt zorunlu. Ziyaret saatleri 09.00 – 19.00 arasında. 7 yaş altı çocuklar için kayıt gerekmiyor.

 

 

Etkinlik, teknoloji, tarih ve kültürü bir araya getirerek KKTC’de unutulmaz bir festival atmosferi sunuyor.

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kayseri’de Tüm Karayolları Trafiğe Açık
Kayseri’de Tüm Karayolları Trafiğe Açık
Meteoroloji Açıkladı: Kayseri’de Yağmur Haftası
Meteoroloji Açıkladı: Kayseri’de Yağmur Haftası
Buğdaylı Köprüsü Trafiğe Kapatılacak: Alternatif Güzergah Uyarısı
Buğdaylı Köprüsü Trafiğe Kapatılacak: Alternatif Güzergah Uyarısı
İncesu OSB Demiryolu Projesinde Önemli İlerleme
İncesu OSB Demiryolu Projesinde Önemli İlerleme
Bağdat Caddesi’nde Kaza: İki Otomobil Çarpıştı
Bağdat Caddesi’nde Kaza: İki Otomobil Çarpıştı
HSK’dan Büyük Terfi Hamlesi!
HSK’dan Büyük Terfi Hamlesi!

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.