• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
14:46
İl Sağlık Müdürü Erşan'dan Kayseri Devlet Hastanesi'ne Ziyaret
14:06
Zorla Madde İçirdiler' Savunması Cezayı Değiştirmedi
11:49
Auran Kozmetik, Kayseri'de İlke İmza Attı
11:23
40 Bin Kişilik Dev Konser! Demet Akalın’dan Tarihi Gece
10:18
Ankara'da Diplomasi, Kiev'de Füze Sesleri
10:18
NATO Öncesi Macron'dan Dikkat Çeken Rutin
10:02
NATO Zirvesinde En Çok Konuşulan Kare
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Ticaret Bakanlığı kadın kooperatiflerine finansman desteği sağlayacak
EKONOMİ
Yayınlanma: 12 Şubat 2022 - 12:40
Güncelleme: 12 Şubat 2022 - 12:42

Ticaret Bakanlığı kadın kooperatiflerine finansman desteği sağlayacak

Ticaret Bakanlığı, ortaklarının çoğunluğu kadınlardan oluşan ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflere finansman desteği verecek.

EKONOMİ
12 Şubat 2022 - 12:40
Güncelleme: 12 Şubat 2022 - 12:42
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ticaret Bakanlığı kadın kooperatiflerine finansman desteği sağlayacak
AA muhabirinin, Bakanlıktan edindiği bilgiye göre, Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı'na, kuruluş, işleyiş ve denetimleri Ticaret Bakanlığınca gerçekleştirilen, ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatifler ve üst kuruluşları başvurabilecek.  

Bu kapsamda, başvuru sahibi kooperatif ve üst kuruluşların, ilgili mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmeleri ve aynı proje konusunda başka bir kamusal kaynaktan destek almamış olmaları, projelerinin, üretim ve istihdama katkısının bulunması, sürdürülebilirliği, piyasa araştırmasına dayandırılması ve kooperatifin faaliyet konularına uygunluğu şartları aranacak.

Destekten yararlanmak isteyenler, başvurularını 15 Şubat-15 Mart döneminde Ticaret Bakanlığı il müdürlüklerine yapabilecek.

Mal alımları ve personel istihdamına destek verilecek Program kapsamında ilk uygulama olarak ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin, üretim ve istihdama katkısı olacak projelerine ilişkin, makine ve ekipman ile ilgili mal alımlarına, ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerin işletecekleri yaşlı ve engelli bakım merkezleri ile çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakımevlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımlarına, ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin sergi ve fuar katılımlarına yönelik hizmet alımlarına ve projelerine ilişkin nitelikli personel istihdamlarına destek verilecek.

Verilecek destek miktarları Söz konusu kooperatiflerin sunacakları proje başvurularında destekler, mal alımlarında 200 bin lirayı, hizmet alımlarında 30 bin lirayı, nitelikli personel istihdamında yıllık bir personel için 51 bin lirayı ve iki personel için toplam 102 bin lirayı geçemeyecek.

Üst sınırlar içinde proje tutarlarının, kalkınmada öncelikli yörelerde yüzde 75'i, diğer bölgelerde yüzde 50'si, kalkınmada öncelikli yöre şartı aranmaksızın ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde ise yüzde 75'i Bakanlıkça karşılanabilecek. Proje tutarlarının kalan kısmı ise proje yürütücüsü kooperatif tarafından sağlanacak.

KOOP-DES Uygulama ve Değerlendirme Kılavuzu'nda belirtilen puanlama cetveline tabi tutulan proje başvuruları, il proje yürütme biriminin teklifi, il proje komisyonunun olumlu görüşü üzerine Merkez Proje Komisyonunca değerlendirilerek karara bağlanacak.

Hibe desteği verilmesi kabul edilen projeler, Bakanlık internet sayfasından duyurulacak.


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Ağırnas'ın Kültür Hafızası
Ağırnas'ın Kültür Hafızası
Proje Okullarıyla İlgili Dikkat Çeken İddialar
Proje Okullarıyla İlgili Dikkat Çeken İddialar
İl Sağlık Müdürü Erşan'dan Kayseri Devlet Hastanesi'ne Ziyaret
İl Sağlık Müdürü Erşan'dan Kayseri Devlet Hastanesi'ne Ziyaret
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan’dan TEMAD’a Ziyaret
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan’dan TEMAD’a Ziyaret
Zorla Madde İçirdiler' Savunması Cezayı Değiştirmedi
Zorla Madde İçirdiler' Savunması Cezayı Değiştirmedi
Beyaza bürünen Küre Dağları havadan görüntülendi
Beyaza bürünen Küre Dağları havadan görüntülendi

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.