• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
09:48
CHP Kayseri’de "Atama" Krizi: İl Başkanı Gözbaşı’ndan Sert Tepki!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Ticaret Bakanlığı'ndan İlk 6 Ayda Güvensiz Ürünlere 24,2 Milyon TL Ceza
EKONOMİ
Yayınlanma: 23 Temmuz 2025 - 10:43

Ticaret Bakanlığı'ndan İlk 6 Ayda Güvensiz Ürünlere 24,2 Milyon TL Ceza

Ticaret Bakanlığı, 2025’in ilk yarısında bin 71 firmada denetim yaptı. 2 bin 32 ürün kontrol edildi, güvensiz ürün satan firmalara 24,2 milyon TL ceza kesildi.

EKONOMİ
23 Temmuz 2025 - 10:43
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ticaret Bakanlığı'ndan İlk 6 Ayda Güvensiz Ürünlere 24,2 Milyon TL Ceza
Ticaret Bakanlığı, 2025’in ilk yarısında bin 71 firmada denetim yaptı. 2 bin 32 ürün kontrol edildi, güvensiz ürün satan firmalara 24,2 milyon TL ceza kesildi.

 

Ticaret Bakanlığı, 2025 yılının ilk 6 ayında güvensiz ve sağlığa zararlı ürünlere karşı yürüttüğü denetim çalışmalarında önemli sonuçlar elde etti. Yapılan açıklamaya göre, yılın ilk yarısında bin 71 firmada denetim yapıldı ve 2 bin 32 parti ürün kontrol edildi. Uygunsuz ürünlerin tespit edilmesi üzerine toplam 24,2 milyon TL idari para cezası kesildi.

Denetim sonuçları, Bakanlığın sosyal medya platformu X üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı. Açıklamada, sahte ve sağlığa zararlı ürünlerin piyasaya sürülmesinin engellendiği, satışı yapan işletmelere karşı ise yasal işlemlerin kararlılıkla uygulandığı belirtildi.

Bakanlık, tekstil, ayakkabı, mobilya, kırtasiye, çocuk bakım ürünleri, oyuncak ve deterjan gibi tüketici ürünlerine yönelik denetimlerin, “güvensiz ürüne sıfır tolerans” anlayışıyla sürdürüldüğünü vurguladı.

Özellikle bebek ve çocuklar gibi hassas tüketici gruplarına yönelik ürünler, kimyasal, fiziksel ve mekanik risklerin yanı sıra zorunlu etiket bilgileri açısından da detaylı biçimde incelendi. Riskli ürünler için toplatma, yasaklama ve kamuoyu duyurusu gibi yaptırımlar uygulandı.

Denetim planlarının bilimsel analizlere dayalı risk değerlendirmeleriyle hazırlandığı belirtilirken, piyasaya arz edilen her ürünün titizlikle incelendiği vurgulandı. Bakanlık, tüketicilerin ürün alırken etiket bilgilerine dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Açıklamada, “Tüketici sağlığını önceleyen ve güvenilir bir piyasa yapısı oluşturmayı hedefleyen denetim politikamız sürecek” ifadesine de yer verildi. Ticaret Bakanlığı, şeffaf ve denetlenebilir bir iç piyasa yapısı için çalışmalara aralıksız devam edileceğini bildirdi.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Sezen Aksu İsim Verdi, Özgür Aras Yazdı
Sezen Aksu İsim Verdi, Özgür Aras Yazdı
Kayseri'de Nöbetçi Eczaneler
Kayseri'de Nöbetçi Eczaneler
CHP Kayseri’de
CHP Kayseri’de "Atama" Krizi: İl Başkanı Gözbaşı’ndan Sert Tepki!
Kayseri Namaz Vakitleri
Kayseri Namaz Vakitleri
Kayseri Hava Durumu
Kayseri Hava Durumu
Tehlikeli Oyuncak Toplatılıyor: Bakanlık “Can Top” İçin Karar Aldı
Tehlikeli Oyuncak Toplatılıyor: Bakanlık “Can Top” İçin Karar Aldı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.