• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
13:22
8 Saatte Dünya Sallandı: Depremler Birbirini Tetikledi mi?
13:05
Venezuela’da 39 Saniye Arayla İki Büyük Deprem!
12:50
Kayseri’de 322 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. YEREL HABERLER
  3. Trabzon'da otelde kalan depremzede aileler yaşadıklarını unutmaya çalışıyor
YEREL HABERLER
Yayınlanma: 22 Şubat 2023 - 16:47
Güncelleme: 22 Şubat 2023 - 16:50

Trabzon'da otelde kalan depremzede aileler yaşadıklarını unutmaya çalışıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Trabzon'daki otele yerleştirilen afetzede aileler, depremin yaralarını birbirlerine destek olarak sarmaya çalışıyor.

YEREL HABERLER
22 Şubat 2023 - 16:47
Güncelleme: 22 Şubat 2023 - 16:50
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Trabzon'da otelde kalan depremzede aileler yaşadıklarını unutmaya çalışıyor
Depremler sonrası kente gelen 12 bin 500 kişiden 8 bin 500'ü kapılarını açan yakınlarının, tanıdıklarının ya da hayırseverlerin yanına yerleşti. Afetzedelerden 4 bini ise otel, misafirhane ve yurtlarda konaklıyor.  

Ortahisar ilçesinin Kahramanmaraş Caddesi'ndeki bir otel ise kapılarını 65 kişilik 25 aileye açtı. Aileler, yaşadıkları zor günleri atlatmak için birbirlerine destek olurken çocuklar ise personelin oluşturduğu oyun alanında vakit geçiriyorlar.

"Sanki binayı tuttular, yerden yere çaldılar" Depremde Kahramanmaraş'taki evinde ağır hasar oluşan Elife Bayrak, AA muhabirine, bir hafta önce 4 çocuğu ve eşiyle Trabzon'a geldiğini söyledi.

Deprem sırasında uyuduklarını anlatan Bayrak, "İnsan ne yapacağını bilemiyor ama aklıma ölüm hiç gelmedi. İlk olarak çocuklarımın odasına koştum, üzerlerine kapandım. Sadece, 'Hangi çocuğumu aşağıya kaçırabilirim?' diye düşündüm. Büyük kızım, 'Hepimiz bir odada toplanalım, ölürsek de hepimiz birlikte ölelim.' dedi. Depremin etkisi geçince hemen çocukları alıp aşağıya indim." diye konuştu.

Bayrak, çocukları depremden yara almadan kurtulduğu için şükrederek şöyle devam etti:

"Ama psikolojik olarak çöktük. Deprem korkusunu burada bile yaşıyorum. Yer kımıldasa bile, 'Deprem mi oluyor?' diye düşünüyorum. Çok korkuyorum. İki yıl önce de Kahramanmaraş'ta deprem olmuştu ama sadece sallanmıştık, bu seferki ise başka bir şeydi. Sanki binayı tuttular, yerden yere çaldılar. Çok kötüydü, Allah'ım kimseye göstermesin."

Oturdukları sitenin beş yıl önce yapıldığını belirten Bayrak, üç blokta sorun olmadığını ancak kendi dairelerinin de bulunduğu blokta ağır hasar meydana geldiğini aktardı.

Bayrak, otelde diğer depremzede ailelerle bir araya geldiklerini, çocukların birlikte oynadığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Trabzon'da çok güzel karşılandık. Allah razı olsun ilgilendiler bizimle. Çarşıda, 'Kahramanmaraşlıyım' dediğim zaman herkes çok güzel ilgileniyor. 'Abla bir ihtiyacınız varsa numaramızı verelim arayın, çekinmeyin' diyorlar. Otelde de bize yardımcı oldular. Çocukların psikolojisi çok kötüydü ancak şu anda daha iyi ama 3 yaşındaki çocuğum, 'Evimizi özledim, gidelim' diyor."

Çocuklar Trabzon'da okula başladı Malatya'daki evi depremde hasar gören Kader Batar, eşi ve üç çocuğu ile bir süre önce kendi araçlarıyla Trabzon'a geldi.

Sarsıntı ile uyandıklarını, çocukları alıp hemen sokağa çıktıklarını anlatan Batar, o korku dolu anları bir türlü unutamadığını söyledi. Batar, "Bir o tarafa, bir bu tarafa çarptık. Eşofmanlarımızla koştuk, çocukların üzerinde bir şey yoktu. Eve girdik ama ikinci deprem daha kötüydü. Çünkü çocuklar her şeyin farkındaydı. Bağırıp çağıranlar vardı, bir haftadır buradayız ama oğlum depremden sonra tek başına tuvalete bile gitmiyor, o kadar çok korktu. Ailemizde kaybımız yok şükür ama eşim esnaf arkadaşlarını kaybetti." dedi.

Çocuklarının sağlığından başka bir şey düşünmediğinin altını çizen Batar, "İki çocuğum burada okula başladı. Okul her şeyimizi karşıladı, Allah razı olsun. Bütün kırtasiye malzemelerimizi aldılar. Zaman ne gösterir, bizi burada daha ne kadar ağırlarlar bilmiyoruz, gittiği yere kadar gideceğiz." diye konuştu.

Batar, kendilerini çok güzel karşılayan otel yetkililerine ve personele teşekkür etti.

 

Muhabir: Duygu Avunduk


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Arda Güler Sahneye Çıktı, Türk Futbol Tarihine Geçti
Arda Güler Sahneye Çıktı, Türk Futbol Tarihine Geçti
Kartal Katlı Kavşağı Projesi’nde Sona Doğru: Başkan Büyükkılıç’tan Müjde!
Kartal Katlı Kavşağı Projesi’nde Sona Doğru: Başkan Büyükkılıç’tan...
Açlık Grevi Gündeminde Bakan Tekin: “Önce Bize Bildirmeleri Gerekirdi”
Açlık Grevi Gündeminde Bakan Tekin: “Önce Bize Bildirmeleri Gerekirdi”
8 Saatte Dünya Sallandı: Depremler Birbirini Tetikledi mi?
8 Saatte Dünya Sallandı: Depremler Birbirini Tetikledi mi?
Venezuela’da 39 Saniye Arayla İki Büyük Deprem!
Venezuela’da 39 Saniye Arayla İki Büyük Deprem!
Gaziantepli depremzede ikiz bebeklerini Ordu'da dünyaya getirdi
Gaziantepli depremzede ikiz bebeklerini Ordu'da dünyaya getirdi

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.