• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
10:40
Kirada Haziran Ayı Tavan Zam Oranı Belli Oldu!
10:16
Enflasyonda Mayıs Tablosu: TÜİK %32,61 Dedi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Turistik Doğu Ekspresi yeni sezon seferlerine başladı
GENEL
Yayınlanma: 13 Aralık 2022 - 02:18
Güncelleme: 13 Aralık 2022 - 02:19

Turistik Doğu Ekspresi yeni sezon seferlerine başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü Turistik Doğu Ekspresi, 2022-2023 dönemi ilk seferine başladı.

GENEL
13 Aralık 2022 - 02:18
Güncelleme: 13 Aralık 2022 - 02:19
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Turistik Doğu Ekspresi yeni sezon seferlerine başladı
Ankara Tren Garı'ndan bu sezonun ilk seferine başlayan Turistik Doğu Ekspresi, 2022-2023 döneminde 86 seferde 13 bin 760 yolcu taşıyacak.  

Yolculardan büyük ilgi gören, 29 Mayıs 2019'da ilk seferine çıkan Turistik Doğu Ekspresi, 2021-2022 döneminde 62 sefer gerçekleştirdi ve toplam 13 bin 544 yolcu taşıdı.

Yemekli ve yataklı vagonlardan oluşan Turistik Doğu Ekspresi, konsept olarak Ankara-Kars hattında önemli tarihi ve kültürel şehirlerin de görülmesine olanak sağlıyor.

Söz konusu seferler kapsamında Ankara-Kars yönünde Erzincan ve Erzurum'da, Kars-Ankara yönünde de Divriği, Sivas ve İliç'te yaklaşık 3'er saatlik mola veriyor.

Bu yıl turistik doğu ekspresi Ankara'dan 12 Aralık 2022-20 Mart 2023, Kars'tan 14 Aralık 2022-22 Mart 2023 tarihleri arasında işleyecek. Ekspres Ankara'dan pazartesi, çarşamba, cuma, Kars'tan çarşamba, cuma ve pazar günleri hareket edecek. 1300 kilometrelik Ankara-Kars parkuru 31 saatte, Kars-Ankara parkuru 30 saatte tamamlanıyor.

Yolcu talebi doğrultusunda sefer ve vagon sayısı belirlenen trenin, yataklı kompartımanında 2 kişi seyahat edebiliyor.

"Güzel kar manzaraları bekliyoruz" Bu sezon ekspresin ilk yolcularından Derya Bayram, eşi ve kızı Lena ile seyahat edeceklerini belirterek, Kütahya Tavşanlı'dan sabah saatlerinde yola çıkarak Turistik Doğu Ekspresi ile seyahat etmek için Ankara'ya geldiklerini anlattı. Bu sezonun ilk seferine katılıyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Bayram, "Heyecanlıyız, güzel kar manzaraları bekliyoruz. Tren yolculuğunu çocuklar çok seviyorlar, uzun bir yolculuk olması, yataklı olması, kızımı çok cezbediyor. Biz de ona bu heyecanı yaşatmak istedik." diye konuştu.

Daha önce bölgeyi hiç ziyaret etmediklerini belirten Bayram, "Yolculukta merak ettiğimiz noktalar var, tarihi olarak nerelere gidebileceğimizi araştırdık. Heyecanla bekliyoruz." dedi.

"Samsun'dan Ankara'ya Doğu Ekspresi ile seyahat etmek için geldik" Talip Çeyen de eşi Havva Çeyen ve oğlu Talha Çeyen ile bu geziye çıktıklarını belirterek, Samsun'dan Ankara'ya Turistik Doğu Ekspresi ile seyahat etmek için geldiklerini ve bir tur vasıtasıyla biletlerini satın aldıklarını bildirdi.

Doğu Ekspresi'nin daha önceki seferlerinin konforunu araştırdıklarını dile getiren Havva Çeyen de daha önce söz konusu yolculuğu deneyimleyenlerin memnun olduklarını gördüklerini, kendilerine ait yataklı bölümlerin olmasının da kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Havva Çeyen, yolculuk için yanlarına kuru yemiş, kurabiye ve meşhur Ankara simidi aldıklarını, yolculuk için heyecanlı olduklarını dile getirdi.

"Çıldır Gölü'nü merak ediyoruz" Senay Şener de biletleri 1 hafta öncesinden aldıklarını, daha önce de bu seyahati planladıklarını ancak bilet bulamadıklarını aktararak, bebekleriyle seyahat edeceklerini anlattı.

Deniz Şener de söz konusu rotada Erzurum'a gittiklerinde cağ kebabı yemek istediklerini belirterek, Çıldır Gölü'nü merak ettiklerini, yeni şehirler keşfedecekleri için heyecanlı olduklarını kaydetti.

Tren Şefi Fatih Sarı da ekspres rotası hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 35 saatlik bir sefer süresi olduğunu anlatan Sarı, trenin dolu olduğunu, vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü söyledi.

  Muhabir: Merve Özlem Çakır


AA
# turistik doğu ekspresi# turistik doğu ekspresi bilet al# turistik doğu ekspresi turu# turistik doğu ekspresi sezon seferlerine başladı# turistik doğu ekspresi yataklı vagon
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Sultan Sazlığı’nda Renkli Buluşma! Uçurtma Şenliği İlgi Gördü
Sultan Sazlığı’nda Renkli Buluşma! Uçurtma Şenliği İlgi Gördü
Dolar Kurunda Tarihi Zirve: 46 Lira Aşıldı!
Dolar Kurunda Tarihi Zirve: 46 Lira Aşıldı!
Kirada Haziran Ayı Tavan Zam Oranı Belli Oldu!
Kirada Haziran Ayı Tavan Zam Oranı Belli Oldu!
Erciyes Ve Kapadokya Otellerine Yeni Yönetim Ataması
Erciyes Ve Kapadokya Otellerine Yeni Yönetim Ataması
KKTC Otellerinden Sürpriz Hamle: Fiyat Yerine Deneyim
KKTC Otellerinden Sürpriz Hamle: Fiyat Yerine Deneyim
Son dakika! Bakanlar Kurulu'nun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor
Son dakika! Bakanlar Kurulu'nun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.