• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
11:59
Kitap Fuarına Yoğun İlgi: Kayseri’de 3 Günde Yüz Binler Akın Etti!
10:49
Kayseri'de Suç Ağına Büyük Darbe: Yüzlerce Gözaltı!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresini 1 yıl uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edildi
SİYASET
Yayınlanma: 16 Kasım 2023 - 07:19
Güncelleme: 16 Kasım 2023 - 11:21

Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresini 1 yıl uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Azerbaycan'daki görev süresinin 1 yıl uzatılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

SİYASET
16 Kasım 2023 - 07:19
Güncelleme: 16 Kasım 2023 - 11:21
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresini 1 yıl uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edildi
Tezkere üzerinde Saadet Partisi Grubu adına söz alan Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınadı.

 

Filistin'e destek olacak her eylemi onaylayacaklarını ifade eden Bitmez, iktidarın doğruyu yapmanın gayreti içinde olmadığını savundu.

İktidarın İsrail ile diplomatik ilişkileri kesmesini isteyen Bitmez, Türkiye'nin limanlarından İsrail'e petrol ile meyve ve sebze sevk edildiğini öne sürdü.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, "İYİ Parti olarak TSK'nin Azerbaycan'daki görev süresinin bir yıl uzatılmasına yönelik tezkereye elbette ki 'evet' diyeceğiz. Buradaki tezkerede görev süresi bir yıl olarak belirtilse de Azerbaycan'daki tarihi sorumluluğumuz Türk milleti yaşadıkça sonsuza kadar var olacaktır." dedi.

Azerbaycan'ın her zaman yanında olacaklarını dile getiren Kavuncu, Azerbaycan'ın ve Türkiye'nin birlikteliğinin hayati olduğunu, her türlü siyasi tartışmanın ötesinde bulunduğunu vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Azerbaycan'da temaslarda bulunduğunu hatırlatan Kavuncu, KKTC'nin Türk dünyasındaki konumunun güçlendirilmesinde Azerbaycan'ın hayati rol oynayacağını belirtti.

"Karabağ zaferi, mazlum coğrafyalarda yeni umudun başlangıcı olmuştur"

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Azerbaycan'ın, Türkiye'nin verdiği destekle oyunları boşa çıkardığını, Azerbaycan topraklarındaki işgalin son bulduğunu söyledi.

Özdemir, "Karabağ zaferi, mazlum coğrafyalarda yeni umdun başlangıcı olmuştur, Türklüğün lehine sonuçlar doğurmuştur. Dünyanın farklı yerlerinde zulme uğrayanların Türk'e olan güvenini pekiştirmiştir." diye konuştu.

Ermenistan'ın verdiği sözleri tutmadığını ve zaman zaman ateşkesi ihlal ettiğini hatırlatan Özdemir, 19 Eylül 2023'te Azerbaycan ordusunun anti-terör operasyonunu başlattığını ve yeni bir zafer kazanıldığını dile getirdi.

MHP'li Özdemir, Karabağ ile ilgili verilen mücadelenin amacına ulaştığını, Türk askerinin varlığının önemli bir garanti olduğunu vurguladı.

Türk'ün iradesinin barışın teminatı anlamına geldiğini ifade eden Özdemir, tüm coğrafyalarda gerilimi tırmandırıcı faaliyetlere karşı olduklarının altını çizdi.

"Türkiye, her türlü katkıyı vermeye hazırdır"

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye-Azerbaycan arasında eşine rastlanmayacak kardeşlik bağının bulunduğunu belirtti.

Azerbaycan'ın, Ermenistan'ın hukuksuz işgali altındaki topraklarını kurtardığını ifade eden Çakırözer, Azerbaycan'ın zaferini kutladı.

Bölgede önceliğin kalıcı barış olması gerektiğinin altını çizen Çakırözer, barışı Ermenistan ve Azerbaycan'ın istemesi gerektiğini söyledi.

Tezkere olumlu oy kullanacaklarını bildiren Çakırözer, "Bir millet iki devlet şiarıyla gördüğümüz can Azerbaycanımıza, Azerbaycanlı kardeşlerimize bugüne kadar en güçlü desteği veren Türkiye, Türk milleti, bundan sonra da tüm hakların savunulabilmesi için her türlü katkıyı, desteği vermeye hazırdır." şeklinde konuştu.

"Türkiye ve Azerbaycan tek yürektir"

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.

Gazze'de yaşayanların, saldırıların yanı sıra açlık ve susuzluk nedeniyle ölüme mahkum edildiğini, soykırım yapıldığını, hastanelerin kasten hedef alındığını vurgulayan Yüksel, dünyanın harekete geçmek zorunda olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin, Azerbaycan'da yaşananlara hiçbir zaman kayıtsız kalmadığını dile getiren Yüksel, "Türkiye ve Azerbaycan bir millet iki devlettir, tek yürektir. Türkiye, Azerbaycan'ın olduğu her yerdedir. Azerbaycan'ın menfaatleri Türkiye'nin de menfaatleridir." dedi.

Türk askerinin Karabağ'daki varlığıyla esenliğin teminatı olduğuna işaret eden Yüksel, Ermenistan'ın, Azerbaycan topraklarındaki emellerinden sonsuza kadar vazgeçmesi gerektiğini dile getirdi. Cüneyt Yüksel, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin ikinci asrı Türkiye Yüzyılı olacağı gibi Türk devletlerinin ve Türk dünyasının da asrı olacaktır. Hem Azerbaycan hem de KKTC Türkiye Yüzyılı'nda daha da güçlenerek varlığını sürdürecektir. Türk askerlerinin bölgedeki mevcudiyeti, görev aldığı her yerde olduğu gibi son üç yıl boyunca Karabağ'da da huzurun teminatı olmuştur. Azerbaycan'ın Türk askerine verdiği değer ve gösterdiği ihtimam da bunu teyit etmektedir."

Görüşmelerin ardından TSK'nın Azerbaycan'daki görev süresinin 17 Kasım'dan itibaren 1 yıl uzatılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, kabul edildi.

 

 

 

Muhabir: Kemal Karadağ,Ertuğrul Subaşı


AA

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kayseri’ye Zirai Don Uyarısı Geldi
Kayseri’ye Zirai Don Uyarısı Geldi
Uyuşturucu Davasında Sanık: “Ben İçiciyim”
Uyuşturucu Davasında Sanık: “Ben İçiciyim”
Saadet Partisi İl Teşkilatı Çiftlik’te Esnafla Buluştu
Saadet Partisi İl Teşkilatı Çiftlik’te Esnafla Buluştu
Erciyes 38 FK Play-Off’ta Mardin Mazıdağı İle Eşleşti
Erciyes 38 FK Play-Off’ta Mardin Mazıdağı İle Eşleşti
İkinci Amatör Küme’de 6’ncı Hafta Geride Kaldı
İkinci Amatör Küme’de 6’ncı Hafta Geride Kaldı
UEFA, EURO 2024'ün resmi maç topunu tanıttı
UEFA, EURO 2024'ün resmi maç topunu tanıttı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.