• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
13:37
İletişim Başkanlığı'ndan Yapay Zekada Yerli ve Milli Dönüşüm
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Türk savunma sanayisinden Avrupa'da gövde gösterisi
GENEL
Yayınlanma: 11 Eylül 2023 - 16:16
Güncelleme: 11 Eylül 2023 - 16:16

Türk savunma sanayisinden Avrupa'da gövde gösterisi

Türk savunma sanayisi yaklaşık 30 şirketle Londra'daki Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı'na katılacak.

GENEL
11 Eylül 2023 - 16:16
Güncelleme: 11 Eylül 2023 - 16:16
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türk savunma sanayisinden Avrupa'da gövde gösterisi
Türk savunma sanayisi, dünyanın farklı coğrafyalarında yakaladığı ihracat başarılarını Avrupa'ya taşımak için yeni hamleler yapıyor.

 

Dünyanın en önemli savunma sanayisi etkinliklerinden Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı (DSEI 2023), 12-15 Eylül'de Londra'da gerçekleştirilecek.

"Entegre güce ulaşmak" temasıyla düzenlenecek fuarda, hava, kara, deniz, siber ve elektromanyetik faaliyetler ve uzaydan oluşan operasyonel alanlar arasında entegrasyon uygunluğu vurgulanacak.

Hükümetler, silahlı kuvvetler ve endüstri temsilcilerini bir araya getirecek etkinliğe, dünyanın birçok ülkesinden tedarikçi katılacak.

Türk savunma sanayisi şirketleri de Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği desteğiyle fuara katılım sağlayacak.

Fuarda, aralarında ASELSAN, BMC, CES Kompozit, HAVELSAN, Kale Arge, MKE AŞ, Nurol Makina, REPKON, Roketsan, CANiK, Sarsılmaz, TAIS'in bulunduğu yaklaşık 30 Türk şirketi, ürün ve kabiliyetlerini sergileyecek.

NMS-L ilk kez yurt dışında

Son dönemde, Türk savunma sanayisi şirketleri, İngiltere'de varlık göstermek için önemli adımlar atıyor.

 

Türk zırhlı kara aracı üreticisi Nurol Makina, Avrupa ve İngiltere'deki stratejisini desteklemek için kısa süre önce "Nurol Makina UK" isimli bir şirket kurdu. Nurol Makina UK, sadece İngiliz ordusuna değil, İngiltere'den 3. ülkelere de hizmet verecek, 4X4 zırhlı araçların tasarımı, geliştirilmesi ve üretiminde yerli istihdam yaratacak.

Nurol Makina UK, DSEI 2023 ile ilk kez bir fuara katılım sağlayıp kendisini tanıtacak.

Şirket, yerel firmalarla işbirliği yaparak, onların teknoloji ve ürünlerini Nurol Makina araçlarında kullanıp İngiltere'de savunma sanayisinin ayrılmaz bir parçası olmayı hedefliyor.

Nurol Makina UK, İngiltere'deki mühendislik ve inovasyon gücüyle araçlarının rekabet gücünü daha da artırmayı amaçlıyor. Bu sürecin bir parçası olarak Nurol Makina, İngiliz NP Aerospace firması ile işbirliği anlaşması imzaladı. NP Aerospace, zırhlı araç modernizasyonu konusunda İngiliz ordusuna hizmet veriyor. Şirket, İngiliz ordusu tarafından dünyanın farklı yerlerindeki operasyonlarda kullanılan 2 binden fazla araca çözümlerini uyguladı.

Nurol Makina UK, fuarda Hafif Zırhlı Araç NMS-L'yi ilk kez yurt dışında sergileyecek. NMS-L, fuarda sağdan direksiyonlu yeni konfigürasyonuyla katılımcılara sunulacak. Fuarda ayrıca Ejder Yalçın 4X4 tanıtılacak.

İngiltere'de satın alınan şirket için de ilk olacak

DSEI Fuarı, Türk savunma sanayisinin önde gelen silah üreticilerinden CANiK için de özel önem taşıyor.

 

Geçtiğimiz yıl dünyadaki 3 orta kalibre top üreticisinden biri olan köklü İngiliz şirketi AEI Systems'ı satın alan CANiK ve şirketler grubunun diğer üyeleri, tabancalardan uçaksavarlara, orta kalibre toplardan uzaktan komutalı silah kulelerine kadar birçok ürün sergileyecek.

CANiK şirketler grubunun yeni üyesi AEI Systems, kendi anavatanı İngiltere'de, ilk kez CANiK çatısı altında uluslararası bir fuarda, orta kalibre top sınıfında yer alan ürünlerini sergileme fırsatı bulacak.

 

CANiK, AEI Systems satın alması sonrası yüksek adetlerde hem İngiltere hem de Türkiye'de üretilecek topları, uzaktan komutalı silah sistemleri üzerinde başta Türkiye ve İngiltere olmak üzere, tüm dost ve müttefik ülkelerin kara, hava ve deniz platformlarının hizmetine sunacak.

 

Muhabir: Göksel Yıldırım


AA

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Araç Muayenesinde Yeni Dönem: Kart Komisyonu Kalkıyor
Araç Muayenesinde Yeni Dönem: Kart Komisyonu Kalkıyor
Kocasinan Parkında Bıçaklı Kavga
Kocasinan Parkında Bıçaklı Kavga
Kayseri'de İstihdam Çıkmazı: Gençler Nitelik ve Deneyime Takılıyor
Kayseri'de İstihdam Çıkmazı: Gençler Nitelik ve Deneyime Takılıyor
Kayserililerin Kökeni Bakın Hangi Hikayede Anlatılıyor?
Kayserililerin Kökeni Bakın Hangi Hikayede Anlatılıyor?
Şok Gerçek! Dijital Çağ Dilimizi Sessizce Yok Ediyor
Şok Gerçek! Dijital Çağ Dilimizi Sessizce Yok Ediyor
11 Eylül'ün 22. yılında terör saldırılarının aydınlatılmasına yönelik davalar hala sonuca bağlanmadı
11 Eylül'ün 22. yılında terör saldırılarının aydınlatılmasına yönelik davalar hala sonuca bağlanmadı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.