• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
14:03
Türkiye-ABD Maçına Hollywood Çıkarması: Ünlüler Tribünde
13:22
8 Saatte Dünya Sallandı: Depremler Birbirini Tetikledi mi?
13:05
Venezuela’da 39 Saniye Arayla İki Büyük Deprem!
12:50
Kayseri’de 322 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. ''Türkiye 21,5 Milyar Dolara Yakın İhracat Rakamıyla Her Geçen Gün Daha Da Büyüor''
GENEL
Yayınlanma: 21 Haziran 2022 - 14:23

''Türkiye 21,5 Milyar Dolara Yakın İhracat Rakamıyla Her Geçen Gün Daha Da Büyüor''

Türkiye'de gıda sektörünün uluslararası anlamda öncü fuarı olacak YES FOOD EXPO’nun tüm dünyada ses getireceğini kaydeden BİFAŞ A.Ş Yönetim kurulu Başkanı Ümit Vural, geçtiğimiz yıl 14,5 milyar dolara yaklaşan işlenmiş gıda ve tarıma dayalı ürün ihracat rakamlarının, kısa sürede 20 milyar doları aşacağını söyledi.

GENEL
21 Haziran 2022 - 14:23
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
''Türkiye 21,5 Milyar Dolara Yakın İhracat Rakamıyla Her Geçen Gün Daha Da Büyüor''
İstanbul, 30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gıda sektörünün en önemli uluslararası organizasyonlarından olan YES FOOD EXPO & FORUM’a ev sahipliği yapacak. BİFAŞ (Birleşik Fuar Yapım A.Ş) tarafından organizasyonu gerçekleştirilecek ve İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikler, birbirinden önemli içeriklerle göz dolduracak.

YES FOOD EXPO&FORUM gibi uluslararası organizasyonların Türkiye’nin hemen her yıl yükselen işlenmiş gıda ve tarıma dayalı ürün ihracatına olumlu etki edeceğini kaydeden BİFAŞ A.Ş Yönetim kurulu Başkanı Ümit Vural,Türkiye’nin geçtiğimiz yıl dünyaya 14 milyar 242 milyon dolarlık işlenmiş gıda ve tarıma dayalı ürün ihracatı olduğunu kaydetti. Vural, ‘’Türkiye, Irak’a 2 milyar 332 milyon dolar, ABD’ne 1 milyar 16 milyon dolar, Almanya’ya 929 milyon dolar, Suriye’ye 716 milyon dolar ve İsrail’e de 369 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. Bu ilk beş ülke haricinde ülkemiz, yedi kıtada onlarca ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir’’ diye konuştu.

‘’İSTANBUL, GIDANIN MERKEZİ OLACAK’’

Türkiye’nin gıda ve ambalaj teknolojileri ile dijital gıda, inovatif ürünler, askeri gıda üretimi ve bioteknolojik gıdalar konusunda son yıllarda önemli aşamalar kaydettiğini de ifade eden Vural, ‘’YES FOOD EXPO, tüm dünyaya birçok ilk ve yeni ürün belki de ilk defa İstanbul’dan dünyaya tanıtılacak. Dünyanın 100’e yakın ülkesinden binlerce ziyaretçi ile buluşma ve firmalara erişme imkanı sağlanacak. Bu yeni fuarcılık trendimiz ve bakış açımızla Türkiye’nin ihracat rakamlarına pozitif katkı sunacağımıza inanıyoruz’’ şeklinde konuştu.
‘’8,5 TRİLYON DOLARLIK SEKTÖR’’

Uluslararası anlamda sektörde dünyanın en önemli organizasyonunu hayata geçirecek YES FOOD EXPO’yla ilgili açıklama yapan BİFAŞ A.Ş Yönetim kurulu Başkanı Ümit Vural, uluslararası değere sahip olan etkinliğin,dünya için gıda vizyonunu çizecek, sektöre milyonlarca dolarlık hareket kazandıracak önemli bir organizasyon olacağını da söyledi.

Gıda endüstrisini tek çatı altında buluşturacak YES FOOD EXPO&FORUM’da, markaların en yeni uygulamalarını vitrine çıkartacağını da ifade eden Vural, firmaların en yenilikçi ürünlerini tanıtma imkanı bulacağını ve ulusal ve uluslararası pazarlarda öne çıkmak isteyen markaların, yeni iş bağlantıları ve ortaklıkları yakalama fırsatı yakalayacağını da belirti. Vural, ‘’Gıda endüstrisinin yenilikçi kapasitesini artıracak olan fuar, sektöre milyonlarca dolarlık hareket kazandıracak. Gıda sektörü 8,5 trilyon dolarlık hacmiyle tüm dünyada stratejik anlamda önemli sektörlerin başında geliyor’’ diye konuştu.

‘’DÜNYADA YENİ GIDA ÜRÜNLERİNDEKİ İLKLER İSTANBUL’DA SERGİLENECEK’’
YES FOOD EXPO’nun, 25 yılı aşkın tecrübesiyle çeşitli sektörlerde uluslararası ihtisas fuarları düzenleyen BİFAŞ Birleşik Fuar Yapım A.Ş. organizatörlüğünde, her yıl yurt içi ve yurt dışından yüz binlerce ziyaretçi çeken İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirileceğini söyleyen Vural, ‘’YES Food Expo’da, dünyanın 100’e yakın ülkesinden binlerce ziyaretçi ile buluşma ve firmalara erişme imkanı sağlanacak. Fonksiyonel gıdalardan organik ürünlere, yenilikçi gıdalardan coğrafi işaretli ürünlere, askeri gıdalardan atıştırmalıklara, içeceklerden baharatlara, vegan ve vejeteryan gıdalardan bioteknolojik ürünlere kadar birçok grupta dijital gıdalar, inovatif ürünler sergilenecek. Dünya bu farklı ürünlerin birçoğuyla ilk defa İstanbul’da tanışacak. Herkes gibi bizde fuarın başlama tarihini heyecanla bekliyoruz’’ diye konuştu.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kayserispor Altyapısında Yeni Dönem: Kadro Değişiyor
Kayserispor Altyapısında Yeni Dönem: Kadro Değişiyor
Cıngı’dan AKPM’de Sert Mesaj: “FETÖ Bir Terör Örgütüdür”
Cıngı’dan AKPM’de Sert Mesaj: “FETÖ Bir Terör Örgütüdür”
Çakmakoğlu Ailesinin Acı Günü: Nurten Çakmakoğlu Defnedildi
Çakmakoğlu Ailesinin Acı Günü: Nurten Çakmakoğlu Defnedildi
Halil Ergün'ün Atatürk Açıklaması Yargıya Taşındı
Halil Ergün'ün Atatürk Açıklaması Yargıya Taşındı
Başkan Büyükkılıç’tan Öğrencilere Karne Sürprizi: Yaz Tatili İçin
Başkan Büyükkılıç’tan Öğrencilere Karne Sürprizi: Yaz Tatili...
OSB'yi ve Kartal Kavşağı'nı Rahatlatacak Yol
OSB'yi ve Kartal Kavşağı'nı Rahatlatacak Yol

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.