• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
11:39
TÜİK Nisan Karnesini Açıkladı: Enflasyon Durdurulamıyor
11:19
Mayıs Ayı Kira Zammı Belli Oldu: İşte Tavan Oran!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. "Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu" Washington'da gerçekleştirildi
EKONOMİ
Yayınlanma: 15 Eylül 2023 - 14:43
Güncelleme: 15 Eylül 2023 - 14:43

"Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu" Washington'da gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü vurgusuyla dünyanın farklı noktalarında düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları"nın son durağı ABD'nin başkenti Washington oldu.

EKONOMİ
15 Eylül 2023 - 14:43
Güncelleme: 15 Eylül 2023 - 14:43
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
"Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu" Washington'da gerçekleştirildi
Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği ve Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) işbirliğinde, "Türkiye: Dayanıklı Yatırım Ortağınız" temasıyla düzenlenen resepsiyona, Türkiye ve ABD'den yetkililerin yanı sıra birçok yatırımcı katıldı.

 

Resepsiyonda, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve olası yatırım fırsatları ele alındı.

İş yapmanın önündeki engelleri kaldırma çağrısı

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ticari ve yatırım ilişkilerinde güzel hedeflerin olduğunu, her iki ülkede de iş yapmanın önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Büyükelçiliğin ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin Amerikan şirketlerinin iş yapmalarını kolaylaştırmalarına ve yatırımlarını artırmalarına yardımcı olma konusunda istekli olduğunu vurgulayan Mercan, Amerikan şirketlerinin karşılaştığı sorunları ele alırken çok dinamik olunması gerektiğini, aynı şekilde Amerikan hükümetinin de Türkiye'nin ABD ile daha kolay iş yapmasına yardımcı olmasını beklediklerini dile getirdi.

Mercan, iki ülke arasındaki ticaretin artırılması için savunma alanında işbirliği yapılabileceğine dikkati çekerek, "İki ülke arasındaki savunma işbirliğini artırmak için çok çalışıyoruz. Bu sadece şirketlere değil aynı zamanda küresel güvenlik yapısına da fayda sağlıyor." dedi.

ABD'nin Türkiye menşeli çelik ürünleri için uyguladığı gümrük vergisine de değinen Mercan, çelik ürünlerine uygulanan gümrük vergilerinin kaldırılması halinde de ticaretin artırılabileceğini kaydetti.

ABD ve Türk iş dünyası mayıs ayında İstanbul'da buluşacak

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı ve ABD ve Dış Ticaret Hizmetleri Genel Müdürü Arun Venkataraman da ABD ve Türkiye'nin ticari ortaklığının önemini vurguladı.

Venkataraman, "Son yıllarda, her iki ülkenin de artan ticaretten, mal ve hizmetlerden, yatırımlardan, istihdamdan ve ekonomik fırsatlardan faydalanmasıyla ticari ilişkilerimiz gelişti. Ticaret Bakanlığı olarak biz, Türkiye ve daha geniş anlamda Avrupa ve Avrasya bölgesi ile olan bu etkileşimimizi iki katına çıkarmaya kararlıyız." diye konuştu.

ABD'nin önemli ticari etkinliklerinden olan "Trade Winds" etkinliğinin 13-15 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleşeceğini belirten Venkataraman, 100'den fazla ABD'li şirket ve hükümet yetkilisinin Türk kamu ve özel sektör temsilcileriyle bir araya geleceğini aktardı.

"Türkiye güvenilir bir ortak olarak ideal bir konumda"

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Bekir Polat ise son yıllarda küresel ekonominin önemli zorluklarla ve krizlerle karşı karşıya kaldığını, Türkiye ekonomisinin dış ve iç şoklara karşı dayanıklılığını kanıtladığını anlattı.

Uluslararası yatırımcıların 2003'ten bu yana 250 milyar doların üzerinde yatırım yaparak Türkiye'nin başarılarında önemli bir rol oynadığına işaret eden Polat, Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararasWı şirketlerin sayısının 2002'de 6 bin civarında olduğunu, bugün ise 80 bine yakın uluslararası şirketin Türkiye'de faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Polat, "Türkiye, jeostratejik konumu, gelişmiş üretim kabiliyetleri, uluslararası serbest ticaret ağları ve vasıflı iş gücü sayesinde, çok uluslu şirketler için tedarik zinciri direnci ve çeşitlendirme konusunda güvenilir bir ortak olarak ideal bir konumda." dedi.

AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Özsoy da temel hedeflerinin ABD ve Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirmek olduğunu aktardı.

AmCham Türkiye delegasyonunun hafta başından bu yana Washington'da temaslarda bulunduğunu belirten Özsoy, "Bir maraton oldu ama mesajlarımızı iletmeyi başardık. Mesajımız, yıllık yüzde 22'lik sağlıklı bir büyümeyle neredeyse 35 milyar doları aşan ikili ticaret hacmine odaklanıyordu. Bu ivmeyle yüzde 20'lik büyümeyi sürdürürsek 2028'e kadar 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize ulaşabiliriz, ki bunun için sadece dört yıl var." dedi.

Procter & Gamble (P&G) Küresel Hükümet İlişkileri ve Kamu Politikası Kıdemli Direktörü Sean Mulvaney ise Türkiye'de yatırım yapma deneyimlerine değinerek, şirketleri için Türkiye'deki yatırımlarının stratejik ve son derece önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin şirketin operasyonları için bölgesel bir merkez olduğunu belirten Mulvaney, Türkiye ekonomisinin ise "çok dayanıklı bir ortak" olduğunu kaydetti.

 

Muhabir: Dilara Zengin Okay


AA

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Memduh Büyükkılıç: Trafikte Her Kural Hayat Kurtarır
Memduh Büyükkılıç: Trafikte Her Kural Hayat Kurtarır
TÜİK Nisan Karnesini Açıkladı: Enflasyon Durdurulamıyor
TÜİK Nisan Karnesini Açıkladı: Enflasyon Durdurulamıyor
Kayseri 2029 Dünya Spor Başkenti İlan Edildi!
Kayseri 2029 Dünya Spor Başkenti İlan Edildi!
Mayıs Ayı Kira Zammı Belli Oldu: İşte Tavan Oran!
Mayıs Ayı Kira Zammı Belli Oldu: İşte Tavan Oran!
Yeni Nesil Genç Girişimciler Derneği Kayseri'de Açıldı
Yeni Nesil Genç Girişimciler Derneği Kayseri'de Açıldı
Beypazarı Kaymakamı Vedat Yılmaz, göreve başladı
Beypazarı Kaymakamı Vedat Yılmaz, göreve başladı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.