Kayseri'de Melikgazi Müftülüğü ERVA Spor Kulübü, Diyanet Gençlik Merkezi ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Kolları Binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışın ardından konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ERVA Spor Okulları projesinin hız kesmeden büyüdüğünü söyledi.
Bugün 72'nci ERVA Spor Okulu'nun açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Vali Çiçek, 9 merkezin yapımının sürdüğünü, 81'inci merkezin ise hazır olduğunu ifade etti. Çiçek, "Ben öyle tahmin ediyorum ki 4-5 ay içerisinde 100'üncü ERVA'yı açacağız. Bana '100'de duracak mısınız?' diye sorarsanız, hayır durmayacağız." dedi.
Kayseri'de yaklaşık 320 bin öğrencinin bulunduğunu vurgulayan Çiçek, ilkokul öğrencileri çıkarıldığında dahi ulaşılması gereken büyük bir genç nüfus olduğunu belirterek, "Daha yolun çok başındayız. İlçelerde, mahallelerde ve artık kırsal bölgelerde de ERVA Spor Okulları'nı yaygınlaştıracağız." ifadelerini kullandı.
ERVA Spor Okulları'nın yalnızca spor eğitimi vermediğini dile getiren Çiçek, projenin çocukların özgüven kazanmasına, sosyal ve kültürel gelişimine de katkı sunduğunu söyledi. Projenin Kayseri'de doğduğunu hatırlatan Çiçek, "Kayseri'den çıkan bu model bugün Türkiye'nin 8-9 ilinde farklı isimlerle uygulanıyor. Bunun gururunu yaşıyoruz." diye konuştu.
Emine Sayım




