Adana Vali Yardımcısı Mehmet Öz, Ramazan Bayramı münasebetiyle memleketi Kayseri’ye yaptığı ziyaret kapsamında önemli temaslarda bulundu. Öz, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Başkanı Kemal Erçalık’ı ziyaret etti, ardından Talas ilçesinde gerçekleşen işletme açılışına katıldı.
Kayseri’deki temaslarına esnaf ziyaretiyle başlayan Vali Yardımcısı Öz, ESDER Başkanı Kemal Erçalık ile bir araya geldi. Esnafın karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunan Öz, yerli esnafın desteklenmesinin milli ekonomi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan ESDER Başkanı Kemal Erçalık, son dönemde bazı siyasi çevrelerden gelen boykot çağrılarına sert tepki gösterdi. Erçalık, “Boykot değil, esnafa destek zamanı” diyerek şu ifadeleri kullandı:
“Bu çağrılar milli ekonomiye zarar verir. Esnaf zaten zor şartlarda ayakta kalmaya çalışıyor. Boykot çağrısı, esnaf için bir züldür. Bu tarz söylemleri doğru bulmuyoruz ve bu çağrıyı yapanları kınıyoruz. Biz her zaman esnafımızın yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz.”
Vali Yardımcısı Mehmet Öz, ziyaretin ardından Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ile birlikte Talas ilçesinde yeni açılan Profiterol Evi’nin şube açılışına katıldı. Açılış kurdelesini Başkan Palancıoğlu ile birlikte kesen Öz, işletme sahiplerine hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.

Açılış programında vatandaşlarla yakından ilgilenen Mehmet Öz, yerel kalkınmanın temel taşlarından birinin küçük ve orta ölçekli işletmeler olduğunu belirtti. Bayramın maneviyatını hemşehrileriyle paylaşan Öz, Kayseri’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.





