• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
13:36
Her Şeyi Yediler Gözlerini Şimdide Çıkana Taktılar!
13:23
Turizm Haftasında Geçmişe Yolculuk Mesajı!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. "Zincir 2" operasyonunda gözaltına alınan şüpheli sayısı 209'a yükseldi
GENEL
Yayınlanma: 15 Aralık 2022 - 19:07
Güncelleme: 15 Aralık 2022 - 19:09

"Zincir 2" operasyonunda gözaltına alınan şüpheli sayısı 209'a yükseldi

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde düzenlenen, kaçak ve sahte alkol imal ve ticaretinin engellenmesine yönelik operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 209'u yakalandı.

GENEL
15 Aralık 2022 - 19:07
Güncelleme: 15 Aralık 2022 - 19:09
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
"Zincir 2" operasyonunda gözaltına alınan şüpheli sayısı 209'a yükseldi
Başta 8 ilde faaliyet gösteren 12 suç grubuna karşı ülke genelinde dün başlatılan "Zincir 2" operasyonu kapsamında, yasa dışı sahte içki üretiminin yapıldığı, depolandığı ve satışa hazır bekletildiği tespit edilen 590 adrese baskın düzenlendi.  

Ekipler, 48 bin 526 litre, 3 bin 94 şişe sahte ve kaçak içki, 3 bin 469 içki aroması, 6 bin 13 boş içki şişesi, 6 bin 29 etiket, 2 bin 87 sahte bandrol ele geçirdi. Çalışmalarda, 12 yasa dışı içki imalathanesi de deşifre edildi.

Maddi menfaat elde etmek amacıyla merdiven altı imalathanelerde üretilen sahte içkiyi piyasaya sürerek insan sağlığını tehdit eden gruplara yönelik çalışmalarını sürdüren KOM ekiplerince, dün eş zamanlı başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan şüpheli sayısı 209'a yükseldi.

İçki kaçakçılığına yönelik geçen yıl düzenlenen operasyonlarda, 700 bin 881 litre ile 169 bin 208 şişe sahte içki ele geçirildi, 244 yasa dışı içki imalathanesi deşifre edildi.

Yılbaşından itibaren aynı kapsamda düzenlenen operasyonlarda ise 1 milyon 353 bin 586 litre ile 314 bin 54 şişe sahte içki ele geçirildi, 241 yasa dışı içki imalathanesi mühürlendi.

Yanlış isimlerle kimliklerini gizlemişler Ekiplerin soruşturma süreci ve operasyon sırasında yaptıkları tespitler, suç gruplarının yöntemlerini de deşifre etti.

Şüphelilerin, özellikle sahte içki üretiminde kullanılan etil alkolü ve aromaları, kargo yoluyla talep edenlere ulaştırmaya çalıştıkları ve kargo gönderilerine yanlış isimler vermek suretiyle kimliklerini gizledikleri tespit edildi.

Bu ürünleri, "dezenfektan" ve "yüzey temizleyicisi" adı altında piyasaya sürmeye çalıştıkları ortaya çıkan şüphelilerin, marka ve etiket sahteciliği ile taklit bandrol gibi yöntemlere başvurdukları da belirlendi.

Hijyen kurallarına uyulmadan üretim Ekiplerin, geçen yıl ve bu yıl düzenlediği operasyonlarla ortaya çıkardığı imalathaneler, sahte içkilerin merdiven altı yöntemlerle ve hijyen kurallarına uyulmadan üretildiğini de ortaya çıkardı.

Sahte içkileri, çöplerden topladıkları boş içki şişelerini, tuvalet gibi hijyenik olmayan ortamlara kurdukları düzeneklerle dolduran şüphelilerin, bunları satış öncesinde garaj, sığınak gibi havalandırma olmayan yerlerde depoladıkları da tespit edildi.

KOM birimleri, polisin her operasyonu sonrası yeni yöntemler bulan kaçakçıları, yaptıkları titiz çalışmalarla ortaya çıkardı.

İnsan sağlığını tehdit eden ve merdiven altı tabir edilen yöntemlerle üretilen sahte içkilerin kullanılmasını engellemek için yoğun çaba sarf eden ekipler, sahte içki imali için gerekli alkolü temin eden ya da üretilmiş sahte içkiyi satın alanları da belirledi.

KOM birimleri, bu kapsamda, Türkiye genelinde 4 bin kişiye ulaşarak uyardı. Sahte içkinin kullanılmasının ölüme varan sonuçları olduğunu hatırlatan ekipler, alınan ürünlerin tüketilmemesini ve imha edilmesini istedi.

  Muhabir: Sertaç Bulur


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'Dan Netanyahu'Ya Sert Yanıt: Hiçbir Güç Türkiye'Ye Parmak Sallayamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'Dan Netanyahu'Ya Sert Yanıt: Hiçbir Güç Türkiye'Ye...
Altın Fiyatlarında Tansiyon Yükseliyor: 15 Nisan 2026 Altın Piyasasında Son Durum
Altın Fiyatlarında Tansiyon Yükseliyor: 15 Nisan 2026 Altın Piyasasında...
Kapadokya’da CİP Safari Parkurunda Yerinde İnceleme
Kapadokya’da CİP Safari Parkurunda Yerinde İnceleme
Her Şeyi Yediler Gözlerini Şimdide Çıkana Taktılar!
Her Şeyi Yediler Gözlerini Şimdide Çıkana Taktılar!
Avrupa'da Kiracı Olmak Zorlaşıyor Ancak Türkiye'deki Artış Dünyayı Şaşırttı
Avrupa'da Kiracı Olmak Zorlaşıyor Ancak Türkiye'deki Artış Dünyayı...
Soyuz aracındaki sızıntı nedeniyle Rus kozmonotların uzay yürüyüşü iptal edildi
Soyuz aracındaki sızıntı nedeniyle Rus kozmonotların uzay yürüyüşü iptal edildi

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.