• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
13:36
Emeklilere ÖTV'siz Araç Müjdesi: Meclis’teki Teklifin Detayları Belli Oldu
13:01
Türkiye’nin Sanayi Devleri Açıklandı: Zirve Yine TÜPRAŞ’ın
12:42
Anavatan Partisi'nin Büyük Kongresine "Mutlak Butlan" Şoku!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. 73 yaşındaki kaportacı sağlığı el verdikçe mesleğini yapmak istiyor
GENEL
Yayınlanma: 27 Eylül 2023 - 14:12
Güncelleme: 27 Eylül 2023 - 14:12

73 yaşındaki kaportacı sağlığı el verdikçe mesleğini yapmak istiyor

Zonguldak'ta hasarlı araçların kaportalarını ve çamurluklarını tamir eden 73 yaşındaki Necip Altındağ, çocukken eline aldığı çekiçle yarım asırdan fazladır mesleğini icra ediyor.

GENEL
27 Eylül 2023 - 14:12
Güncelleme: 27 Eylül 2023 - 14:12
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
73 yaşındaki kaportacı sağlığı el verdikçe mesleğini yapmak istiyor
Çaydamar Mahallesi'nde ikamet eden 3 çocuk ve 4 torun sahibi Altındağ, hem harçlığını çıkarmak hem de meslek öğrenebilmek için küçük yaşta kaporta ustasının yanında çalışmaya başladı.

 

İşin inceliklerini öğrenen ve askerlikten sonra mesleğini ağabeyiyle sürdüren Altındağ, daha sonra kendi iş yerini açarak kentin tanınan ustalarından oldu.

Altındağ, ekmeğini kazandığı 25 metrekarelik iş yerini her sabah aynı heyecanla açtı ancak 2010'da eşini kaybetmesinin ardından mesleğine 4,5 yıl ara verdi.

Moral bulması için mesleğine dönmesini isteyen oğlunun ikna etmesi sonucu çalışmaya yeniden başlayan 73 yaşındaki Altındağ, yarım asırdan fazladır kaporta ve çamurluk düzeltme işini titizlikle sürdürüyor.

Altındağ, AA muhabirine, derslerinden kalan zamanlarında kaporta ustasının yanına gelip mesleği öğrenmeye çalıştığını, askere gittiğinde de mesleğiyle ilgili birimde görevlendirildiğini söyledi.

Askerden sonra ağabeyinin açtığı dükkanda çalışmaya devam ettiğini belirten Altındağ, daha sonra evinin bulunduğu yere iş yeri açarak, çok çalışıp güzel işler yaptığını anlattı.

"Sağlığım elverdikçe bu işi devam ettireceğim"

Altındağ, çalışmayı çok sevdiğini ifade ederek, "Eski model araçlarda yaratıcılığı seviyorum. Yaklaşık 4,5 yıl evde kaldım. Oğlumun tavsiyesiyle tekrar araç gereçlerimi aldım. 4,5 yıldır tek başıma çalışıyorum, yanımda çalışacak birini bulamıyorum." dedi.

Kentin en eski kaporta ustalarından olduğunu belirten Altındağ, "3 ay önce bir arkadaşımın aracını yaptım. Ön kaput, tampon, arka ve yanları çekiçle, makineyle düzelterek yaptım. Çoğunlukla parça aldırmıyorum. Kaput olsun, çamurluk olsun hep elimde düzeltiyorum. Yeni araçlarda kaput alsan dünyanın parası, müşteriyi düşünüyorum. Eskileri orijinal gibi yaptığımda daha mutlu oluyorum." ifadelerini kullandı.

Necip Altındağ, teknolojinin gelişmesinin işlerini kolaylaştırdığını ancak eski usul yöntemle çalışmaya devam ettiğini, birçok kentte müşterisinin bulunduğunu, işini özenle yaptığı için müşterilerinin kendisini tercih ettiğini söyledi.

Sayısız çırak yetiştirdiğini ve çoğunun dükkan açtığını ifade eden Altındağ, "Hasarlı araçları çekiçle düzelttim, şu anda da çekiçle düzelterek çalışıyorum. Sağlığım elverdikçe bu işi devam ettireceğim çünkü çalışmayı çok seviyorum." diye konuştu.

 

Muhabir: Gökhan Yılmaz


AA

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Türkiye’nin Nüfus Alarmı: Gençlik Çanları Yaşlılık İçin Çalıyor!
Türkiye’nin Nüfus Alarmı: Gençlik Çanları Yaşlılık İçin Çalıyor!
Erdal Altun: “Kamu Görevi Güven İşidir”
Erdal Altun: “Kamu Görevi Güven İşidir”
Emeklilere ÖTV'siz Araç Müjdesi: Meclis’teki Teklifin Detayları Belli Oldu
Emeklilere ÖTV'siz Araç Müjdesi: Meclis’teki Teklifin Detayları...
İSO 500 Listesinde Kayseri’den 11 Firma Yer Aldı
İSO 500 Listesinde Kayseri’den 11 Firma Yer Aldı
Denizli Barosu’nda Sarsıntı: 12 Avukat Gözaltına Alındı
Denizli Barosu’nda Sarsıntı: 12 Avukat Gözaltına Alındı
Türkiye-Polonya ilişkilerinin ele alınacağı konferans İstanbul Üniversitesi'nde başladı
Türkiye-Polonya ilişkilerinin ele alınacağı konferans İstanbul Üniversitesi'nde başladı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.