• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
00:28
Kayseri'de dikkat çeken satış! Eski özel hastane binası 400 milyon TL'ye alıcı bekliyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. AnadoluJet'in İstanbul'dan Budapeşte'ye ilk uçuşu yapıldı
GENEL
Yayınlanma: 02 Haziran 2022 - 23:44
Güncelleme: 02 Haziran 2022 - 23:47

AnadoluJet'in İstanbul'dan Budapeşte'ye ilk uçuşu yapıldı

Türk Hava Yollarının (THY) alt markası AnadoluJet, İstanbul'dan Budapeşte'ye ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

GENEL
02 Haziran 2022 - 23:44
Güncelleme: 02 Haziran 2022 - 23:47
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AnadoluJet'in İstanbul'dan Budapeşte'ye ilk uçuşu yapıldı
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Ferenc List Havalimanı arasında ilk uçuşunu yapan AnadoluJet, su takıyla karşılandı ve havalimanında tören düzenlendi.  

Törene, AnadoluJet Başkanı Said Şamil Karakaş, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Birinci Müsteşar Meltem Güney, Budapeşte Ferenc Liszt Havaalanı Havayolu Geliştirme ve Ticari Planlama Başkanı Balazs Bogats, THY Budapeşte Ofisi Genel Müdürü Akın Çarkçı ve çok sayıda davetli katıldı.

Karakaş, törende yaptığı konuşmada, AnadoluJet'in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı ve Antalya Havalimanı merkezli uçuşlarıyla yurt içi ve yurt dışında 29 ülkede 90 havalimanına toplam 173 hatta uçuşlar icra ettiğini söyledi.

Türkiye ile Macaristan arasında gelişen turizme, AnadoluJet olarak katkı sağlayacaklarına inandıklarını kaydeden Karakaş, "154 yolcumuzla ilk uçuşumuzu gerçekleştirdik ve yüzde 80 doluluk oranına ulaştık. Türkiye ile Macaristan arasında gelişen turizme AnadoluJet olarak katkı sağlayacağımıza ve bu yeni hattımızla Budapeşte'nin Türkiye'den daha fazla misafir tarafından ziyaret edileceğine olan inancımız tam." diye konuştu.

Maslahatgüzar Güney, Kovid-19 salgınının etkilerinin hafiflemeye başlamasıyla salgından büyük darbe alan havacılık sektörünün toparlanma sürecine girdiğini, bu toparlanmanın İstanbul-Budapeşte arasında yapılan uçuşlara da yansıdığını ve haftalık sefer sayısının salgın öncesi dönemdeki seviyeye yaklaştığını ifade etti.

AnadoluJet'in başlattığı İstanbul-Budapeşte seferlerinin Türkiye ile Macaristan arasındaki dostluk bağlarını daha da güçlendireceğine inandığını vurgulayan Güney, iki ülke arasında mükemmel düzeyde seyreden ilişkilerin her alanda gelişmeye devam ettiğini, salgına rağmen Türkiye ile Macaristan arasındaki toplam ticaret hacminin 2021'de yüzde 11'lik artışla 3 milyar dolara yükseldiğini, hedefin 6 milyar dolar olduğunu, Türkiye'yi ziyaret eden Macar turistlerin sayısı 2019'da 150 bin iken bunun salgın nedeniyle 2020'de 16 bin 500'e gerilediğini, 2021'de ise yüzde 360 artarak 76 bin 300'e yükseldiğini söyledi.

Sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerle Macaristan'ın da Türkiye'den her geçen yıl daha fazla turist çektiğine, turist sayısında bu yıl karşılıklı olarak salgın öncesi rakamların tekrar yakalanmasının beklendiğine işaret eden Maslahatgüzar Güney, AnadoluJet'in yeni başlattığı Budapeşte seferlerinin Türkiye ile Macaristan arasında ticaret, ekonomi, turizm ve kültür alanlarındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesinde rol oynayacağını kaydetti.

Halihazırda Türkiye'ye vizesiz seyahat eden Macar vatandaşlarının, ilerleyen dönemde ülkeye sadece kimlik kartlarıyla pasaportsuz seyahat edebilmeleri için gerekli çalışmaların da başlatıldığını aktaran Güney, 2024'ün Türkiye-Macaristan Kültür Yılı olarak kutlanacağını söyledi.

Maslahatgüzar Güney ayrıca Kültür Yılı çerçevesinde Türkiye ile Macaristan arasında daha fazla uçuş düzenlenmesine ihtiyaç duyulacağını, bu gereksinim ışığında AnadoluJet'in İstanbul-Budapeşte seferlerinin sayısının gelecek dönemde arttırılmasının ümit edildiğini belirtti.

Muhabir: Mehmet Yılmaz

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kayseri'de dikkat çeken satış! Eski özel hastane binası 400 milyon TL'ye alıcı bekliyor
Kayseri'de dikkat çeken satış! Eski özel hastane binası 400 milyon...
Vali Çiçek'ten Net Mesaj: Çocuklarımızı Sadece Vatana Feda Ederiz!
Vali Çiçek'ten Net Mesaj: Çocuklarımızı Sadece Vatana Feda Ederiz!
Milletvekili Çopuroğlu’ndan Vatandaş Taleplerine Hızlı Çözüm: Şehir Hastanesi Ziyaretinden Bakan Yardımcılığına
Milletvekili Çopuroğlu’ndan Vatandaş Taleplerine Hızlı Çözüm:...
Şekerci Paşalar: Asırlık Lezzet Mirası Fabrika Satış Mağazası Olarak Devam Edecek
Şekerci Paşalar: Asırlık Lezzet Mirası Fabrika Satış Mağazası...
Depozito İade Sistemi Başladı
Depozito İade Sistemi Başladı
A Milli Futbol Takımı, Faroe Adaları maçı hazırlıklarını sürdürdü
A Milli Futbol Takımı, Faroe Adaları maçı hazırlıklarını sürdürdü

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.