• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
18:46
Buğdaylı Köprüsü Trafiğe Kapatılacak: Alternatif Güzergah Uyarısı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Bakan Karaismailoğlu: Yakın zamanda Ankara-Sivas YHT Hattı'nı vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz
GENEL
Yayınlanma: 17 Mart 2023 - 01:15
Güncelleme: 17 Mart 2023 - 01:15

Bakan Karaismailoğlu: Yakın zamanda Ankara-Sivas YHT Hattı'nı vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türkiye'nin mega projeleri" arasında yer alan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'ndaki çalışmalarda sona yaklaşıldığını, hattın yakın zamanda vatandaşların hizmetine sunulacağını bildirdi.

GENEL
17 Mart 2023 - 01:15
Güncelleme: 17 Mart 2023 - 01:15
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Karaismailoğlu: Yakın zamanda Ankara-Sivas YHT Hattı'nı vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz
Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin bir yandan deprem yaralarını sararken diğer yandan devam eden projelerde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın da bunlardan biri olduğunu ifade etti.  

 

Ankara-Eskişehir hattında başlayan yüksek hızlı tren işletmeciliğine Ankara-Sivas YHT Hattı'nın da ilave edilmesiyle başkent merkezli yüksek hızlı demir yolu ağının önemli bir parçasının daha tamamlanacağına dikkati çeken Karaismailoğlu, "405 kilometrelik Ankara-Sivas YHT Hattı'mız aynı zamanda Edirne'den Kars'a uzanan doğu-batı hızlı demir yolu koridorunun önemli bir parçası olacak." bilgisini verdi.

250 kilometre/saat hıza uygun inşa edilen YHT hattıyla Ankara ile Sivas arasındaki mesafenin 603 kilometreden 405 kilometreye düşeceğini belirten Karaismailoğlu, 12 saat olan seyahat süresinin 2 saate, Ankara-Yozgat kesiminin de 1 saate ineceğini ifade etti.

1,4 milyon vatandaşımız YHT ile seyahat imkanına kavuşacak

Karaismailoğlu, bu projeyle Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ta yaşayan yaklaşık 1,4 milyon vatandaşın YHT ile seyahat imkanına kavuşacağına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Ankara-Sivas YHT Hattı'nın tamamlanmasıyla proje güzergahında bulunan illerle birlikte Sivas'a komşu illerin de kara yolu artı YHT bağlantılı olarak YHT'ye ulaşımları sağlanabilecek. Toplam 405 kilometre uzunluğa sahip proje kapsamında Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli, Sivas'ta olmak üzere toplam 8 istasyon inşa ettik. Toplam 155 milyon metreküp kazı ve dolgunun yapıldığı projede ilklerin de yaşandığı önemli sanat yapılarını yaptık. Proje kapsamında toplam uzunluğu 66 kilometre olan 49 tünel, toplam uzunluğu 27,2 kilometre olan 49 adet de viyadük inşa ettik. Projenin en uzun tüneli 5 bin 125 metre ile Akdağmadeni bölgesinde yer alıyor. En uzun demir yolu viyadüğünü ise 2 bin 220 metre ile Çerikli/Kırıkkale'de yaptık. 90 metreyle Türkiye'nin en uzun açıklığa sahip demir yolu viyadüğü ve 88,6 metre yükseklikle Türkiye'nin en yüksek ayağa sahip demir yolu viyadüğünü Elmadağ'da inşa ettik. Ayrıca, bu viyadük dünyada MSS yöntemiyle (kalıp arabası) 90 metre açıklık geçirilerek en uzun açıklık geçilen demir yolu viyadüğüdür."

Hızlı tren hattında ilk defa yerli ray kullanıldı

Karaismailoğlu, hızlı tren hattında ilk defa yerli ray kullanıldığına işaret ederek, 138 kilometre beton yolla tünellerde ilk balastsız yol (beton yol) uygulamasının da gerçekleştirildiğini bildirdi. Proje kapsamında Sivas'ta yerli ve milli buz önleme ve buz çözme tesisi yapıldığını belirten Karaismailoğlu, şunları ifade etti:

"Ankara-Sivas YHT Hattı'nda çalışmalarımızda sona yaklaştık. Yakın zamanda Ankara-Sivas YHT Hattı'nı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde çalışmalarımızla ülkemize, ekonomimize destek olmaya devam edeceğiz. Yaptığımız her projeyle ülkemizi bir adım daha ileriye taşıyacağız. Milletimizle el ele, omuz omuza ilerlemeyi sürdüreceğiz."

  Muhabir: Merve Özlem Çakır


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kayseri’de Tüm Karayolları Trafiğe Açık
Kayseri’de Tüm Karayolları Trafiğe Açık
Meteoroloji Açıkladı: Kayseri’de Yağmur Haftası
Meteoroloji Açıkladı: Kayseri’de Yağmur Haftası
Buğdaylı Köprüsü Trafiğe Kapatılacak: Alternatif Güzergah Uyarısı
Buğdaylı Köprüsü Trafiğe Kapatılacak: Alternatif Güzergah Uyarısı
İncesu OSB Demiryolu Projesinde Önemli İlerleme
İncesu OSB Demiryolu Projesinde Önemli İlerleme
Bağdat Caddesi’nde Kaza: İki Otomobil Çarpıştı
Bağdat Caddesi’nde Kaza: İki Otomobil Çarpıştı
İngiltere, kamu çalışanlarının kullandığı elektronik cihazlarda TikTok'u yasakladı
İngiltere, kamu çalışanlarının kullandığı elektronik cihazlarda TikTok'u yasakladı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.