Ticaret Bakanlığı, son günlerde bazı dolandırıcıların farklı bakanlıkların adıyla para talebinde bulunduğunu belirterek vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, özellikle Ticaret Bakanlığı’nın adı kullanılarak kişi ve kurumların hedef alındığına dikkat çekildi.
Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmede, bu tür dolandırıcılık girişimlerinin tamamen hukuka aykırı olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Son dönemde, çeşitli bakanlıklarımızın ve bilhassa Ticaret Bakanlığımızın adı kullanılarak, kişi ve kurumları hedef alan para talebine yönelik dolandırıcılık girişimlerine dair ihbarlar Bakanlığımıza ulaşmaktadır. Ticaret Bakanlığımızın ismini ve kurumsal itibarını suistimal ederek gerçekleştirilen bu tür eylemler tamamen hukuka aykırıdır. Söz konusu teşebbüsler ivedilikle adli mercilere bildirilmektedir” ifadelerine yer verildi.
Vatandaşların bu tür girişimlere kesinlikle itibar etmemesi gerektiği vurgulanan açıklamada, karşılaşılan durumların derhal emniyet birimlerine ve Ticaret Bakanlığı'na bildirilmesinin büyük önem taşıdığı belirtildi.





