Kayseri'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü coşkusu, Melikgazi Belediyesi'nin hayata geçirdiği yeni kültür ve sanat durağı olan Sanat Melikgazi'de düzenlenen özel bir sergiyle taçlandı. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, etkinlik kapsamında sergiyi ziyaret ederek belediye bünyesinde özveriyle görev yapan kadın personelle bir araya geldi.

Projelerde Kadınların Fikrine Öncelik Veriyoruz
Etkinlikte kadın çalışanların gününü kutlayan Başkan Palancıoğlu, toplumun her alanında kadınların büyük bir emeğe sahip olduğunu vurguladı. Palancıoğlu, "Kadın deyince öncelikle aklımıza annelerimiz, eşlerimiz geliyor. Rabbim herkesin yuvasını huzurlu ve daim etsin. Melikgazi Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz birçok projede kadınların fikirlerine öncelik veriyoruz. Kadınlarımıza özel birçok hizmetimiz bulunuyor. Bizler sadece bugün değil, yılın her günü kadınların sosyal ve ekonomik hayata daha aktif katılması için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sizlerin Yüzünün Gülmesini İstiyoruz
Belediyenin elde ettiği başarılarda kadın personelin imzasının bulunduğuna dikkat çeken Başkan Palancıoğlu, "Sizlerin yüzünün gülmesi demek, ailenin de yüzünün gülmesi demek. Dolayısıyla da belediyede çalışan kadın personelimizin de yüzünün gülmesini istiyoruz" diyerek teşekkürlerini iletti.

Sanat Melikgazi'de Yeni Bir Kapı Açılıyor
Konuşmasında 8 Mart etkinliğine ev sahipliği yapan Sanat Melikgazi projesine de değinen Palancıoğlu, bu merkezin Kayserili kadınlar için önemli bir fırsat olacağını belirtti. Tesiste el sanatları, seramik, takı tasarım, müzik ve tezhip gibi alanlarda eğitimler verileceğini müjdeleyen Başkan Palancıoğlu, "Burada ustalaşacak kadınlarımıza farklı bir kapı açacağız. Buraya nitelikli ve yeteneği olan insanları alacağız. Ayrıca tesbih, kalem, heybe ve karikatür sergisi gibi çeşitli sergiler düzenleyeceğiz" dedi.

Program, Başkan Palancıoğlu'nun el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı Kadınlar Günü Sergisi'ni tek tek gezerek ürünleri incelemesi ve emeği geçenlere teşekkür etmesiyle son buldu.

Kaynak: Haber Merkezi
Sılanur Atila




