• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
12:18
Tüketici Güveninde Sınırlı Artış: Endeks 85,5’e Yükseldi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. SPOR
  3. Bedensel engelli sporcular başarılı bir yılı geride bıraktı
SPOR
Yayınlanma: 28 Aralık 2022 - 20:36
Güncelleme: 28 Aralık 2022 - 20:38

Bedensel engelli sporcular başarılı bir yılı geride bıraktı

Bedensel engelli sporcular, 2022 yılında uluslararası organizasyonlarda 311 madalya kazandı.

SPOR
28 Aralık 2022 - 20:36
Güncelleme: 28 Aralık 2022 - 20:38
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bedensel engelli sporcular başarılı bir yılı geride bıraktı
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonundan (TBESF) alınan bilgiye göre, milliler 2022 yılında uluslararası organizasyonlarda 117 altın, 108 gümüş ve 86 bronz madalya elde etti.  

İstanbul'da düzenlenen Dünya Kupası'nın finalinde Angola'yı 4-1 yenen Ampute Futbol Milli Takımı, şampiyon oldu.

Daha önce iki kez Avrupa şampiyonluğu kupasını kazanan Ampute Milli Takımı, böylece ilk dünya şampiyonluğunu elde ederek tarihi bir başarıya imza attı.

Kübra Korkut tarihe geçti İspanya'nın Granada kentinde yapılan Para Masa Tenisi Dünya Şampiyonası'nda tek kadınlar sınıf 7 finalinde Hollandalı Kelly Van Zon'u 3-1'le geçen Kübra Korkut, Türkiye adına bir ilki başardı.

Kübra, Para Masa Tenisi Dünya Şampiyonası tarihinde altın madalya kazanan ilk Türk kadın sporcu oldu. Para Masa Tenisi Milli Takımı, organizasyonu 1 altın, 1 gümüş ve 7 bronz madalya olmak üzere 9 madalyayla tamamladı.

Okçulukta takım halinde dünya ikinciliği Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentindeki Para Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda 3 altın ve 3 gümüş madalya alan Türkiye, madalya sıralamasında ikinci basamakta yer aldı.

Milli okçular, İtalya'daki Avrupa Şampiyonası'nda da dörder altın, gümüş ve bronz olmak üzere 12 madalya kazandı.

Para Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporcular ise Romanya'dan 13'ü altın toplam 17 madalyayla döndü.

Sümeyye Boyacı dünya şampiyonu Portekiz'in ev sahipliği yaptığı Para Yüzme Dünya Şampiyonası'nda mili sporculardan Sümeyye Boyacı 50 metre sırtüstü S5 kategorisinde altın madalyaya ulaşırken, Sevilay Öztürk iki gümüş, Koral Berkin Kutlu ise iki bronz madalya aldı.

Para atıcılıkta da milli sporcu Aysel Özgan ile Ayşegül Pehlivanlar-Cevat Karagöl ikilisi, Birleşik Arap Emirlikleri'nde dünya şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'na yüzme, masa tenisi, okçuluk ve atletizm branşlarında katılan TBESF, 4 branşta 26 altın, 19 gümüş ve 12 bronz olmak üzere toplam 57 madalya kazandı. TBESF, oyunlarda en fazla madalya kazanan paralimpik spor federasyonu oldu.

TBESF Başkanı Ergezen 2022'yi değerlendirdi TBESF Başkanı Muaz Ergezen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yılda daha fazla insanın hayatına dokunmak istediklerini belirterek, "Federasyon olarak çok ciddi bir spor altyapısına ve alanında uzman kadroya sahibiz. Her engelli bireyimizin, engel derecesine göre mutlaka ilgileneceği ve yapacağı bir spor branşımız var." dedi.

Başarılı bir yıl geçirdiklerini vurgulayan Ergezen, "2022 yılında federasyon olarak unutulmaz başarılara imza attık. Bu sene sporcularımız 117 kez uluslararası organizasyonlarda İstiklal Marşı'mızı dinletti. Bir spor federasyonu olarak sportif başarıyı öncelediğimiz düşünülebilir ancak önceliğimiz, farkındalığı artırmak, yeni sporcular kazanmak, sporcularımızın hayatlarını kolaylaştırmak, onların gelişim ve katılım süreçlerini gözlemleyerek desteklemektir." diye konuştu.

Muaz Ergezen, Ampute Futbol Milli Takımı'nın dünya şampiyonu olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük destekleriyle Ampute Futbol Dünya Kupası ülkemizde, İstanbul'da düzenlendi. Türkiye Futbol Federasyonu ve büyük takımlarımız bizlere statlarını açtı. Yoğun taraftar desteğiyle müzemizde tek eksiğimiz olan kupayı kazandık. Zirveye çıktığımız bu yolda zirvede kalmak da çok önemli. Ampute futbol sürekli gelişen, üstüne koyarak ilerleyen bir branş. Göreve geldiğimizden bu yana daha güçlü bir Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu için çalıştık. Yıl boyunca sporcu kardeşlerimiz çıktıkları her yarışmada ilham kaynağı oldular. Yeni dönemde altyapı çalışmalarımızın sonuçlarını göreceğiz. Kazandığımız madalyalar ile görünürlüğümüz daha da arttı. 2023'te de sene boyunca başarılarımıza başarı katarak devam edeceğiz."

  Muhabir: Halil İbrahim Avşar


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
KGC Başkanı Kösedağ: Kayseri’nin Başarısı Gurur Verdi
KGC Başkanı Kösedağ: Kayseri’nin Başarısı Gurur Verdi
10 yaşındaki Ali hayatını kaybetti
10 yaşındaki Ali hayatını kaybetti
69 İlde Uyuşturucu Operasyonu: 1018 Gözaltı
69 İlde Uyuşturucu Operasyonu: 1018 Gözaltı
Bursa’da İş Kazası: Sondaj Ustası Kayseri’de Defnedildi
Bursa’da İş Kazası: Sondaj Ustası Kayseri’de Defnedildi
MMO Başkanı Varol’dan 23 Nisan Mesajı
MMO Başkanı Varol’dan 23 Nisan Mesajı
Türkiye, Afrika kıtasıyla 2022'de de yoğun bir diplomasi yürüttü
Türkiye, Afrika kıtasıyla 2022'de de yoğun bir diplomasi yürüttü

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.