• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
16:01
Yusuf Tekin İstifa Edecek Mi ?
15:13
Tuncay Sonel’in Adının Verildiği Caddenin Tabelaları Söküldü
14:06
Tuncay Sonel: ''Ben Devletin Valisiyim Emniyette İfade Vermem''
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. YEREL HABERLER
  3. Bitlis'te öğrenciler tehlikeli okul yolunu öğretmenleriyle şarkılar eşliğinde aşıyor
YEREL HABERLER
Yayınlanma: 26 Mayıs 2023 - 09:40
Güncelleme: 26 Mayıs 2023 - 09:41

Bitlis'te öğrenciler tehlikeli okul yolunu öğretmenleriyle şarkılar eşliğinde aşıyor

Bitlis merkeze bağlı Yolcular Köyü İlkokulunda görev yapan öğretmenler, okul çıkışında şarkılar eşliğinde yaklaşık bir kilometre yürüyerek öğrencilerin evlerine güvenle ulaşmalarını sağlıyor.

YEREL HABERLER
26 Mayıs 2023 - 09:40
Güncelleme: 26 Mayıs 2023 - 09:41
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bitlis'te öğrenciler tehlikeli okul yolunu öğretmenleriyle şarkılar eşliğinde aşıyor
İlkokul eğitimini tamamladığı okula 2016'da müdür yetkili öğretmen olarak atanan Furkan Şen ve 2 öğretmen, okul çıkışlarında Bitlis-Hizan kara yolunu kullanan ilkokul ve ana sınıfından oluşan 35 öğrenciye, her gün köy meydanına kadar eşlik ediyor.  

 

Bu yolculuk sırasında telefonuna indirdiği şarkıları hoparlörden çalan Şen, böylece sevdikleri şarkılara eşlik eden öğrencilerin yolculuğunu eğlenceli hale getiriyor.

Okul çıkışında sıraya giren öğrenciler, yol boyunca şarkılar söyleyerek öğretmenlerinin gözetiminde güvenle evlerine ulaşıyor.

 

Okul Müdürü Şen, AA muhabirine, ilkokulu okuduğu okula 2016 yılında müdür yetkili öğretmen olarak atandığını, bunun hem kendisi hem de ailesi ve köylüleri için gurur verici olduğunu söyledi.

Öğrencilerinin çoğunun kuzeni, yeğeni ya da komşusu olduğunu anlatan Şen, şunları kaydetti:

 

"Çocuklar okula anayoldan gidip geliyor. Araçlar hızlı olduğu için öğrenciler tehlike yaşayabiliyor. Bunu daha kontrollü hale getirmek amacıyla öğretmenlerimizle her gün okul çıkışlarında köy meydanına kadar öğrencilerimize eşlik ediyoruz. Bu yolculuğu keyifli hale getirmek için hoparlör aldım. Telefonuma indirdiğim çocukların en sevdiği şarkıları buradan hep birlikte köyün meydanına kadar söyleyerek gidiyoruz. Bu o kadar eğlenceli oluyor ki çocuklar okula bağımlı hale geliyor. Şarkıları sadece okul çıkışında değil, teneffüs ve öğle aralarında da söylüyoruz. Çocukları güvenli şekilde götürüp evlerine teslim etmek bizi de mutlu ediyor."

 

İlk başta bu uygulamayı tuhaf karşılayan köylülerin daha sonra kendilerini tebrik ettiğini dile getiren Şen, "Yakınlardaki köyde bir öğrencinin trafik kazasında hayatını kaybettiğini duyduktan sonra öğretmenlerimizle bu işe dört elle sarıldık. Öğrencilerimizi köy meydanına kadar güvenli şekilde götürüp sonra ayrılıyoruz. 35 öğrencimiz var. Bu işi öğretmenlerimizle birlikte yapıyoruz." diye konuştu.

 

Okulun 4. sınıf öğrencisi Gizem Özdemir ise "Okul çıkışında öğretmenlerimizle güvenli şekilde yürüyoruz. Öğretmenlerimiz şarkı çalıyor. Biz de onlara eşlik ediyoruz. Bir arkadaşımız evine ulaştığında el sallayarak onu uğurluyoruz. Yolculuğumuz eğlenceli geçiyor." dedi.

 

Öğrencilerden Yasin Özdemir de her gün okul çıkışında sıraya girip öğretmenlerle şarkılar söyleyerek evlerine ulaştıklarını ve çok eğlendiklerini söyledi.

  Muhabir: Şener Toktaş


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Açıkalın: ''Oynadıkları Oyuna Ve Mücadeleye Kızıyorum''
Açıkalın: ''Oynadıkları Oyuna Ve Mücadeleye Kızıyorum''
Kayseri’de Kasten Öldürme Hükümlüsü Yakalandı
Kayseri’de Kasten Öldürme Hükümlüsü Yakalandı
Hayatını Kaybeden Jandarma Kayseri’de Toprağa Verildi
Hayatını Kaybeden Jandarma Kayseri’de Toprağa Verildi
Yusuf Tekin İstifa Edecek Mi ?
Yusuf Tekin İstifa Edecek Mi ?
Erva Spor Okulları'ndan Türkiye Şampiyonluğu Başarısı
Erva Spor Okulları'ndan Türkiye Şampiyonluğu Başarısı
ANKA'dan 100 milyon dolarlık ihracat başarısı
ANKA'dan 100 milyon dolarlık ihracat başarısı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.