• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
11:59
Kitap Fuarına Yoğun İlgi: Kayseri’de 3 Günde Yüz Binler Akın Etti!
10:49
Kayseri'de Suç Ağına Büyük Darbe: Yüzlerce Gözaltı!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. Depremzede kadınlar konteyner kentteki iş atölyesinde üretime katılıyor
KÜLTÜR SANAT
Yayınlanma: 02 Temmuz 2023 - 13:38
Güncelleme: 02 Temmuz 2023 - 13:38

Depremzede kadınlar konteyner kentteki iş atölyesinde üretime katılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, Toprak Ana Kadın Kooperatifi tarafından konteyner kentte açılan "iş atölyesinde" çalışan depremzede kadınlar, hem üretiyor hem de afetin etkisinden uzaklaşmaya çalışıyor.

KÜLTÜR SANAT
02 Temmuz 2023 - 13:38
Güncelleme: 02 Temmuz 2023 - 13:38
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Depremzede kadınlar konteyner kentteki iş atölyesinde üretime katılıyor
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından bölgede yaşayan kadınlara ekonomik ve psikolojik destek sağlamak amacıyla Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde Toprak Ana Kadın Kooperatifi tarafından Rönesans Konteyner Kentte "iş atölyesi" açıldı. Burada üretime katılan depremzede kadınların, depremin stresinden uzaklaşması sağlanırken bir yandan da üreterek gelir elde etmesi amaçlanıyor.  

İş atölyesinde üretilen el işi nakış, tel kırma, gelin çiçeği ve tekstil ürünlerinin satışı kurumsal firmalar tarafından yapılarak kazancı üreten kadınlara veriliyor.

42 kursiyer katılıyor Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, AA muhabirine, deprem sonrası kadınların hızla toparlanması adına konteyner kentte iş atölyesi kurduklarını anımsattı.

Amaçlarının kadınların kooperatifler yoluyla güçlendirilmesi olduğunu ifade eden Sökmen, talepler doğrultusunda konteyner kentlerde kooperatif tarafından üretilen ürün yelpazesini genişletmek istediklerini söyledi.

Toprak Ana Kadın Kooperatifi Kurucu Başkanı Ayşe Uzun Kayış ise 42 kursiyer ve 2 gönüllü öğreticiyle faaliyete başladıklarını belirterek, "Depremden önce faaliyetlerimiz çok güzel ilerliyordu. Depremden sonra konteyner kentte yaşayan ve misafir olan hanımlar için kurs açtık. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız 'Kadınların Statüsü Genel Müdürlüğünün Kooperatifler Yoluyla Kadınları Güçlendirilmesi' projesi kapsamında yer aldık." dedi.

Kayış, depremzede kadınların stres atıp ev ekonomisine katkı sunması amacıyla yola çıktıklarını anlattı.

"Yaralarımızı beraber sarmaya çalışıyoruz" Depremlerde torununu ve damadını kaybeden Aydan Gönültaş da stres atmak ve depremzede kadınlarla yaralarını sarmak amacıyla atölyeye geldiklerini aktararak, şöyle konuştu:

"6 Şubat depreminde kayıplarımız oldu. Kızım enkazda 2 günden fazla kaldı. Damadım, torunum, damadımın kardeşi vefat etti. Kızım hamileydi kurtuldu. Acı şeyler yaşadık. Konteyner kente geldik. Kadınlar için burada yer açılmış. Birbirimizin yaralarını sarmak ve birbirimize destek olmak amacıyla buraya geldik."

Depremzede Pakize Türker ise depremden 3 ay önce ev aldığını, ikinci depremle beraber evin yıkıldığını ancak sağ kurtulduğu için mutlu olduğunu dile getirerek, "Psikolojik olarak çok etkilendik. Burada, komşularla mahalle ortamı gibi yaralarımızı beraber sarmaya çalışıyoruz. Bakanlığımıza, hocalarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

  Muhabir: Hatice Yetmen


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Arıkan:
Arıkan: "Seçimlere Hazırız" Diyerek Startı Verdi
Kayseri’de 373 Bin Çocuk Var
Kayseri’de 373 Bin Çocuk Var
Kitap Fuarına Yoğun İlgi: Kayseri’de 3 Günde Yüz Binler Akın Etti!
Kitap Fuarına Yoğun İlgi: Kayseri’de 3 Günde Yüz Binler Akın Etti!
Sarız’da Duygu Dolu Anma: Şehit Öğretmen ve Öğrenciler Unutulmadı
Sarız’da Duygu Dolu Anma: Şehit Öğretmen ve Öğrenciler Unutulmadı
Yahyalı’da Sel Hayatı Durdurdu, Mahalleler Zarar Gördü
Yahyalı’da Sel Hayatı Durdurdu, Mahalleler Zarar Gördü
Sahilden topladığı çakıl taşlarını sanat eserine dönüştürüyor
Sahilden topladığı çakıl taşlarını sanat eserine dönüştürüyor

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.