• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
16:01
Yusuf Tekin İstifa Edecek Mi ?
15:13
Tuncay Sonel’in Adının Verildiği Caddenin Tabelaları Söküldü
14:06
Tuncay Sonel: ''Ben Devletin Valisiyim Emniyette İfade Vermem''
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Genç mühendisler ürettikleri robotla Rusya'da rakiplerini "nakavt" etmeyi hedefliyor
GENEL
Yayınlanma: 04 Aralık 2023 - 13:15
Güncelleme: 04 Aralık 2023 - 13:15

Genç mühendisler ürettikleri robotla Rusya'da rakiplerini "nakavt" etmeyi hedefliyor

Sanayiden topladıkları parçaları kendi imkanlarıyla savaş robotuna dönüştüren girişimci 4 genç mühendis, Rusya'daki "Bitva Robotov" yarışmasının yarı finalinde Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanıyor.

GENEL
04 Aralık 2023 - 13:15
Güncelleme: 04 Aralık 2023 - 13:15
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Genç mühendisler ürettikleri robotla Rusya'da rakiplerini "nakavt" etmeyi hedefliyor
Yüksek mekatronik mühendisleri Umut Uz, Muhammet Ömer Erdoğan, Furkan Yılmaz ve makine mühendisi Ahmet Ethem Danış, üniversite yıllarında kendilerini mesleki anlamda geliştirmek için "Mersus Robotik" ekibini kurdu.

 

Sanayiden topladıkları mekanik parçaları savaş robotuna dönüştüren ve zamanla bu alanda uzmanlaşan ekip, kendi imkanlarıyla geliştirdikleri robotla Türkiye ve yurt dışında birçok yarışmaya katılarak birincilik elde etti.

 

Türkiye'yi temsilen, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen uluslararası ağır sıklet robot savaşları yarışmasına katılan ekip, "Bitva Robotov" adlı yarışmanın 15 Aralık'taki yarı finalinde, finale yükselmeyi hedefliyor.

"Robot savaşları aynı bir boks müsabakasına benziyor"

Yüksek Mekatronik Mühendisi Umut Uz, AA muhabirine, hem mekanik hem elektronik hem de radyo kontrol tabanlı sistemlerin bir arada olduğu robot savaşlarının aynı bir boks müsabakasına benzediğini ve tasarlanan robotların, ringde, sahip olduğu silah mekanizmalarıyla birbirlerine üstünlük sağlayıp diskalifiye etmeye çalıştığını söyledi.

 

Profesyonel iş hayatlarının yanında robot savaşları tutkularının da her geçen gün arttığını dile getiren Uz, "Türkiye'de çeşitli yarışmalara katılarak birincilikler elde ettik. Daha sonra ülkemizi uluslararası platformlarda temsil etmeye başladık. İlk kez 2017'de Rusya'da robot savaşları alanında gerçekleşen bir yarışmadan teklif aldık." diye konuştu.

Uz, 2018'de Çin'de 28 farklı ülkeden 52 takımın yer aldığı organizasyona katıldıklarını ve Türkiye'yi bu alanda temsil eden tek ekip olduklarını belirtti.

"Robotun her parçasını bütçemize uygun yerlerden temin ettik"

Bu sene Rusya'da düzenlenen Bitva Robotov yarışmasına katılmaları için teklif aldıklarını anlatan Uz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin sanayi sistemi oldukça gelişmiş. Biz de bu sanayi altyapısını kullanarak en uygun yerleri tespit ederek, 2 ay gibi kısa bir sürede savaş robotu yaptık. Robotun her parçasını bütçemize uygun yerlerden temin ettik. İlk yarışmaya Tuzla Belediyesinin destekleriyle katıldık. Evimizin yanı sıra gençlik merkezlerindeki atölyelerini kullandık. 110 kilogramlık ağır sıklet yarışmada ülkemizi temsil ettik, ilk turu başarılı şekilde tamamladık. Şimdi yarı finalde yarışacağız. Mesaimiz bittikten sonra gece gündüz demeden, neresi uygun olursa buluşup robotu geliştirmeye çalışıyoruz. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir önceki yarışmada Rusya Teknoloji Bakanı aracılığıyla yarışmaya katılımımızdan dolayı çok mutlu olduğunu iletti."

 

Uz, hayallerinin, Türkiye'yi robot savaşları alanında geliştirmek ve yurt dışında olduğu gibi geniş kitleleri etkileyebilmek olduğunu söyledi.

Yüksek Mekatronik Mühendisi Muhammet Ömer Erdoğan da 13 beygir gücünde, 130 kilo ağırlığında olan robotun en önemli özelliğinin ters dönse bile çift yönlü gidebilmesi olduğunu belirtti.

Erdoğan, yarışmalarla mühendisliğin birçok aşamasını uluslararası alanda yarıştırdıklarını dile getirdi.

 

Muhabir: Fatma Sevinç Çetin


AA

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Açıkalın: ''Oynadıkları Oyuna Ve Mücadeleye Kızıyorum''
Açıkalın: ''Oynadıkları Oyuna Ve Mücadeleye Kızıyorum''
Kayseri’de Kasten Öldürme Hükümlüsü Yakalandı
Kayseri’de Kasten Öldürme Hükümlüsü Yakalandı
Hayatını Kaybeden Jandarma Kayseri’de Toprağa Verildi
Hayatını Kaybeden Jandarma Kayseri’de Toprağa Verildi
Yusuf Tekin İstifa Edecek Mi ?
Yusuf Tekin İstifa Edecek Mi ?
Erva Spor Okulları'ndan Türkiye Şampiyonluğu Başarısı
Erva Spor Okulları'ndan Türkiye Şampiyonluğu Başarısı
Madencilik sektörü 60 milyar dolarlık ithalat yükünü hafifletmeyi hedefliyor
Madencilik sektörü 60 milyar dolarlık ithalat yükünü hafifletmeyi hedefliyor

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.