• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
12:18
Tüketici Güveninde Sınırlı Artış: Endeks 85,5’e Yükseldi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. YEREL HABERLER
  3. Iğdır'da bol yağışla yeşeren doğa, besicileri göçten ve masraftan kurtardı
YEREL HABERLER
Yayınlanma: 25 Haziran 2023 - 14:15
Güncelleme: 25 Haziran 2023 - 14:16

Iğdır'da bol yağışla yeşeren doğa, besicileri göçten ve masraftan kurtardı

Türkiye'nin önemli küçükbaş hayvancılık merkezlerinden Iğdır'da besiciler, bu yıl etkili olan yağışlarla dağ ve meralar yeşile bürününce kendi otlaklarında kalmayı tercih etti.

YEREL HABERLER
25 Haziran 2023 - 14:15
Güncelleme: 25 Haziran 2023 - 14:16
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Iğdır'da bol yağışla yeşeren doğa, besicileri göçten ve masraftan kurtardı
Ülkenin küçükbaş hayvan varlığının önemli bir bölümünü barındıran Iğdır'da, son dönemlerde etkili olan yağışlar mera ve dağları yeşile bürüdü.  

Geçmiş yıllarda bu mevsimde Kars, Ardahan, Ağrı ve Erzurum'un yaylalarına giden bazı besiciler, şimdi Iğdır'ın yayla ve meralarında kalmayı tercih etti.

Bu sayede çevre illere gidip otlak kiralamak zorunda kalmayan besiciler, hem hayvanları taşırken oluşan nakliye masrafından hem de yaylaların kira bedelinden kurtuldu.

"Iğdır'da yaklaşık 1 milyon 300 bin küçükbaş hayvanımız var" İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu, AA muhabirine, Iğdır'da kış döneminde istenilen kar yağışının gerçekleşmediğini söyledi.

Özellikle ilkbaharda il genelinde etkili olan bol yağışınsa tarım ve hayvancılığa katkısı olduğunu anlatan Yolcu, "Kentin yüksek kesimlerinde ve normalde kurak geçen yerlerde bu yağışların ot verimine büyük katkısı oldu. Iğdır'da yaklaşık 1 milyon 300 bin küçükbaş hayvanımız var. Yüksek kesimlerdeki yaylalarımızda bu yağışların büyük etkisi olacaktır. Bu nedenle de daha fazla hayvanımız il dışına çıkmadan burada sezonu geçirecektir." diye konuştu.

"Yayla parasından ve nakliye masrafından kurtulduk" Tuzluca ilçesindeki Sarıbulak köyü çiftçilerinden Gafur Çakar da etkili olan yağışlardan memnun olduklarını söyledi.

Sadece meraların değil bozkırın da yeşile büründüğünü anlatan Çakar, şöyle konuştu:

"Ben ve akrabalarım normalde sürülerimizi yılın bu zamanında Kars'ta kiraladığımız yaylalara götürüyorduk. Yağmur iyi yağdı, ot bol olduğu için bu yıl burada kaldık. Her sene bu zaman meralar kuruyordu biz de gidiyorduk. Bu yıl her gün yağmur yağdı, bundan dolayı gitmedik. Yayla parasından ve nakliye masrafından kurtulduk, bundan dolayı çok memnunuz."

Bu yıl etkili olan yağışlardan dolayı dağların bereketlendiğini vurgulayan çiftçilerden Erhan Turan da "Yaylaya gitmemiz gerekirken hala kendi meralarımızdayız. Hayvanlarımız da iyi doyuyor, biz de masraf etmek zorunda kalmadık." diye konuştu.

Muhabir: Bülent Mavzer


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Selçuk Mahallesi’ndeki Diş Hastanesi Tamamlandı
Selçuk Mahallesi’ndeki Diş Hastanesi Tamamlandı
Mahmut Arıkan TBMM Grup Toplantısında Konuştu
Mahmut Arıkan TBMM Grup Toplantısında Konuştu
KTO Başkanı Gülsoy’dan 23 Nisan Mesajı
KTO Başkanı Gülsoy’dan 23 Nisan Mesajı
Köşkte Ağaç Katliamı: Onlarca Çam Kesildi
Köşkte Ağaç Katliamı: Onlarca Çam Kesildi
Gastro Kayseri Derneği TUGAFED'e Resmen Üye Oldu
Gastro Kayseri Derneği TUGAFED'e Resmen Üye Oldu
Hakkari, doğal güzellikleriyle birçok ilden doğaseveri ağırlıyor
Hakkari, doğal güzellikleriyle birçok ilden doğaseveri ağırlıyor

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.