Kayseri’de iddiaya göre A.H. isimli şahıs, internetten 1.750 TL karşılığında tespih aldı. Ürün eline ulaşmayınca satıcıyı arayan A.H., numarasının engellenmesi nedeniyle şikayetçi oldu.
Ürünü satan T.T. hakkında “dolandırıcılık” suçundan dava açıldı. Davanın son duruşmasına müşteki A.H. katılırken, başka suçtan tutuklu bulunan sanık T.T., Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.
Duruşmada konuşan sanık T.T., “Kargosunu çıkarttım, ancak geri döndü. Yanlış şubeye göndermişiz. Müştekinin zararını karşılamak istiyorum” dedi. Müşteki A.H. ise, “Rakam çok değil, ancak numaramı engellediği ve internette bu kişiler hakkında olumsuz yorumlar gördüğüm için şikayetçi oldum” ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti, duruşmayı eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.
Buse Yıldız




