• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
18:46
Buğdaylı Köprüsü Trafiğe Kapatılacak: Alternatif Güzergah Uyarısı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Irak'ta marangozluğu erkeklerin tekelinden çıkaran genç kadın mesleğinde iddialı
DÜNYA
Yayınlanma: 11 Ocak 2023 - 13:22
Güncelleme: 11 Ocak 2023 - 13:22

Irak'ta marangozluğu erkeklerin tekelinden çıkaran genç kadın mesleğinde iddialı

Irak'ta daha çok erkeklerle özdeşleştirilen marangozluğa çocukluktan itibaren ilgi duyan Nur Cenabi, bu mesleği üç yıldır kendi atölyesinde profesyonelce sürdürüyor.

DÜNYA
11 Ocak 2023 - 13:22
Güncelleme: 11 Ocak 2023 - 13:22
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Irak'ta marangozluğu erkeklerin tekelinden çıkaran genç kadın mesleğinde iddialı
Irak'ın başkenti Bağdat'ta 1993'te doğan 4 çocuk annesi Nur Cenabi, günün önemli bölümünü atölyesinde testereler, çiviler ve kol gücü gerektiren diğer marangozluk ekipmanlarını kullanarak geçiriyor.  

Yıpranmış sandalye, koltuklar ve ahşap malzemeleri tamir eden Cenabi, müşterilerinin özel isteği üzerine koltuk takımları da yapıyor.

Iraklı genç kadın, işlerini sosyal medya üzerinden 90 bini aşan takipçisiyle paylaşıyor.

Cenabi'nin Bağdat'ın güneyinde yer alan mütevazı atölyesinde kendisine yardım eden genç işçiler de bulunuyor.

"Kozmetik ya da makyaj uzmanlığı gibi alanlara ilgim yok" AA muhabirine konuşan Cenabi, Irak'ta profesyonel olarak marangozluk yapan "tek kadın" olduğunu söyledi.

Çocukluktan beri marangoz atölyeleri ve inşaatla ilgili dükkanlara merak duyduğunu belirten Cenabi, "Benim kozmetik ya da makyaj uzmanlığı gibi alanlara ilgim yok. Küçük yaşta bir çivinin nasıl çakıldığını ve tornavidanın nasıl kullanıldığını öğrenmiştim. Bu tür aletlere hep ilgim olmuştu. Evde televizyon masası yapımı ya da koltuk takımı tamiri gibi işleri ben görürdüm." dedi.

Evde ailesi ve akrabaları için yaptığı işlerle tecrübe kazandığını aktaran Cenabi, "Bu işi iyi şekilde yaptığımı görünce 27 yaşında marangoz olmaya karar verdim." diye konuştu.

Eleştirilere maruz kalsa da işini severek yaptığını vurgulayan Iraklı kadın marangoz, şöyle devam etti:

"Bir kadının kolay şekilde yapamayacağı bu işleri ben yapabiliyorum. Yeteneğime ve işime güvenim var. Bu işe atılmaya karar verdiğimde kendimde bir eksiklik olmadığını biliyordum. Zamanla marangozluk mesleğinin bilmediğim yanlarını da çözdüm. Müşterilerle kurduğum iletişimin de olumlu etkileri oluyor."

"Müşterilerimin çoğu kadın" Cenabi, Irak'ın ataerkil toplum yapısına sahip olduğunu, bu nedenle ilk başlarda biraz sorun yaşasa da zamanla bunların aşıldığını ifade etti.

Şu an erkek müşterileri de olduğunu söyleyen Cenabi, "Müşterilerimin çoğu ise kadın. Kadınlar, sosyal medyadaki sayfamdan sergilediğim işlerin ne kadar temiz olduğunu görüyor ve işime güvendikleri için tereddütsüz bana geliyor. Bazı kadın müşterilerim istedikleri işi başarılı şekilde tamamlayacağıma dair kocalarıyla iddiaya bile giriyor." dedi.

Irak'ta marangozluğu erkeklerin tekelinden çıkaran genç kadın mesleğinde iddialı.

Ülkesinde marangozluğun 30 yıl önce geliştirilen birtakım modeller üzerinden sürdürüldüğünü kaydeden Cenabi, bazı yenilikler katarak işinde ilerlemek istediğini vurguladı.

  Muhabir: Haydar Karaalp


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Meteoroloji Açıkladı: Kayseri’de Yağmur Haftası
Meteoroloji Açıkladı: Kayseri’de Yağmur Haftası
Buğdaylı Köprüsü Trafiğe Kapatılacak: Alternatif Güzergah Uyarısı
Buğdaylı Köprüsü Trafiğe Kapatılacak: Alternatif Güzergah Uyarısı
İncesu OSB Demiryolu Projesinde Önemli İlerleme
İncesu OSB Demiryolu Projesinde Önemli İlerleme
Bağdat Caddesi’nde Kaza: İki Otomobil Çarpıştı
Bağdat Caddesi’nde Kaza: İki Otomobil Çarpıştı
İncesu'da Duygu Dolu Etkinlik: Fidanlar Dikildi
İncesu'da Duygu Dolu Etkinlik: Fidanlar Dikildi
Kırşehir Emniyet Müdürü Türesin, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı
Kırşehir Emniyet Müdürü Türesin, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.