Kayseri Dağcılık İl Temsilciliği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Lifos Dağı’na özel bir zirve tırmanışı gerçekleştirildi. Etkinliğe çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 60 dağcı katıldı.
Dün sabah saatlerinde başlayan tırmanışta katılımcılar, belirlenen parkur üzerinden ilerleyerek Lifos Dağı’nın zirvesine ulaştı. Doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlikte dağcılar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü zirvede kutlayarak hatıra fotoğrafları çektirdi. Katılımcılar, hem Kadınlar Günü’nü doğada kutlamanın hem de zirveye ulaşmanın mutluluğunu yaşadı.
Etkinlik, dağcıların güvenli bir şekilde iniş yapmasıyla sona erdi. Organizasyon, kadınların spor ve doğa ile buluşmasını teşvik eden anlamlı bir etkinlik olarak kayıtlara geçti.
Musa Yusuf Işık




