Kayseri’de bağımlılıkla mücadelenin ve gençlik gelişiminin sembolü haline gelen Erdemlerimizle Varız (ERVA) projesi, 68. kalesini Gevher Nesibe Mahallesi’nde kurdu. İl Defterdarlığı binasında hayata geçirilen Güven Erva Spor Kulübü’nün açılışı, daha önceki törenlerden çok daha farklı bir atmosferde, duygu yüklü anlara sahne oldu. Vali Gökmen Çiçek’in katılımıyla gerçekleşen törende, rakamların ötesindeki asıl hikaye herkesi etkiledi.
Hastaneden Açılışa Uzanan Kahramanlık Hikayesi
Açılış sırasında oldukça duygulanan Vali Gökmen Çiçek, projenin görünmez kahramanlarından biri olan Demet Hanım’ın mücadelesini ilk kez paylaştı. Kanserle savaşan ve yoğun bakımdan çıkıp gençleri için koşturan bir hanımefendinin emeğinden bahseden Çiçek, Okan Başkan ve ekibinin sergilediği dertli duruşun kendisini de gözyaşlarına boğduğunu ifade etti. Çiçek, "Bu işler parayla değil, dertle oluyor. Allah bu memleket derdini çekenlerin sayısını artırsın" diyerek projenin manevi derinliğine dikkat çekti.

Bir Çocuk Memleket Demektir
Genç sporcularla bir araya gelen ve onlara vatan sevgisini aşılayan bir konuşma yapan Vali Çiçek, çocuklara bakış açısını şu sarsıcı sözlerle özetledi:
Ben her bir çocuğumuzun memleket olduğunu düşünüyorum. Bir çocuk düşerse memleket düşer, bir çocuk düşerse vatan düşer. Onlara sadece anne babalarının çocukları olarak bakmıyorum; onlar 2500 yıllık tarihin geleceği, Türk milletinin ta kendisidir. Her birinin yüzünde Türkiye haritasını, ülkemizin ideallerini görüyorum.

Gençliğin Mücadelesi Sürecek
Vali Çiçek, sadece spor yaptırmak değil, çocukların içindeki vatan derdini büyütmek istediklerini belirterek, ERVA okullarının sayısının 17 bini aşan lisanslı sporcu kapasitesiyle büyüyeceğini vurguladı. Otizmli çocuklar için de özel taleplerin ve projelerin gündemde olduğunu belirten Çiçek, dertli insanlarla yol yürümeye devam edeceklerini ifade ederek açılışı tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi
Sılanur Atila




