Kayseri’de doğa ve av tutkunları anlamlı bir organizasyonda bir araya geldi. Amatör balıkçılar ile kara avı meraklıları, avcılık kültürü ve tecrübelerini paylaşmak üzere düzenlenen buluşmada aynı sofrayı paylaştı. Samimi atmosferiyle dikkat çeken toplantı, kentte avcılık camiasını bir kez daha buluşturdu.
Buluşma, Melikgazi’de faaliyet gösteren Gül Av Bayi ev sahipliğinde gerçekleşti. Çay ve kahve ikramı eşliğinde yapılan sohbetlerde, sezon değerlendirmeleri, sürdürülebilir avcılık, doğa bilinci ve ekipman tercihleri masaya yatırıldı. Katılımcılar, özellikle bilinçli ve kurallara uygun avlanmanın önemine vurgu yaptı.
Organizasyonun, Kayseri’de “Balıkçı Ali” lakabıyla tanınan Ali Onar tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Onar’ın davetiyle bir araya gelen av tutkunları, bu tür buluşmaların hem dayanışmayı güçlendirdiğini hem de bilgi paylaşımını artırdığını ifade etti.
“Avcılık Bir Kültürdür”
Toplantıya katılan amatör avcılar, avcılığın yalnızca bir hobi değil, aynı zamanda bir kültür ve disiplin olduğunu belirtti. Özellikle genç kuşaklara doğa sevgisinin aşılanması gerektiğini dile getiren katılımcılar, kaçak ve bilinçsiz avlanmaya karşı ortak tavır alınması gerektiğinin altını çizdi.
Sohbet sırasında Kayseri ve çevresindeki avlak alanları, iç sulardaki balık popülasyonu ve sezon düzenlemeleri hakkında da fikir alışverişi yapıldı. Tecrübeli isimler, yeni başlayanlara ekipman seçimi ve av güvenliği konusunda tavsiyelerde bulundu.
Programın sonunda katılımcılar, bu tür organizasyonların belirli periyotlarla tekrarlanması konusunda görüş birliğine vardı. Buluşma, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Bilal Kösreci




