Kayseri’nin yetiştirdiği kahraman askerlerden biri olan Piyade Er Birol Bulut, şehadetinin yıl dönümünde saygı ve rahmetle anılıyor.
1973 yılında Kayseri’nin Felahiye ilçesinde dünyaya gelen Birol Bulut, Hayriye ve Mevlit çiftinin evladıydı. Lise mezunu olan Bulut, askerlik görevini yerine getirirken vatanı için canını feda eden kahramanlardan biri oldu.
6 Mart 1994 tarihinde Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Doğanca köyü mevkiinde görev yaptığı sırada meydana gelen el bombası patlaması sonucu şehit düştü. Genç yaşta vatan uğruna hayatını kaybeden Bulut’un acı haberi ailesi ve memleketinde büyük üzüntüye neden oldu.
Şehit Piyade Er Birol Bulut, Kayseri’de düzenlenen törenin ardından Kayseri Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Aradan geçen yıllara rağmen kahraman asker, memleketi Kayseri’de ve sevenlerinin kalbinde unutulmayan isimler arasında yer almaya devam ediyor. Vatan uğruna can veren tüm şehitler gibi Birol Bulut da minnet ve rahmetle anılıyor.
Kaynak: Haber Merkezi
Emine Nur Eken




