Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (KESADER) Başkanı Kemal Erçalık, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Türk basınında sansürün kaldırılışının 116. yıl dönümünde, basının toplumun gelişmesindeki yeri ve önemine dikkat çekti.
“Basın; halkın gözü, kulağı ve vicdanıdır. Toplumu bilgilendiren, denetleyen ve yönlendiren güçlü bir kamu hizmetidir. Bu yönüyle, basın mensuplarının sorumluluğu oldukça büyüktür,” diyen Başkan Erçalık, özellikle yerel basının esnaf ve sanatkâr camiası için taşıdığı değeri de dile getirdi.
“Yerel basın, esnafın sesi olmuştur”
Erçalık, açıklamasının devamında Kayseri basınının yıllardır şehirde yaşanan ekonomik gelişmeleri, esnafın sorunlarını ve toplumsal talepleri gündeme taşıyarak kamuoyu oluşturmada etkili bir rol üstlendiğini belirtti.
“Yerel medya, bizim gibi sivil toplum kuruluşlarının sesi olmuştur. Küçük esnafın derdini, üreticinin taleplerini, sanatkârın çabasını en doğru şekilde halkımıza yansıtan, onların emeğini görünür kılan gazeteci kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum,” dedi.
“Basın emekçileri her türlü zorluğa rağmen görev başında”
Gazetecilerin çoğu zaman mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını, çeşitli baskılar ve zorluklar altında dahi görevlerini layıkıyla yerine getirdiklerini belirten Kemal Erçalık, mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Kalemini halkın menfaatinden yana kullanan, doğruluktan ve ilkelerinden ödün vermeyen tüm basın emekçilerimizi tebrik ediyor, Kayseri’de görev yapan tüm gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”





