• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
00:28
Kayseri'de dikkat çeken satış! Eski özel hastane binası 400 milyon TL'ye alıcı bekliyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Milli Eğitim Bakanı Özer: Okul-Aile Birlikleri tüm sosyal etkinliklerde okul müdüründen izin alacak
EĞİTİM
Yayınlanma: 11 Haziran 2022 - 12:38
Güncelleme: 11 Haziran 2022 - 12:39

Milli Eğitim Bakanı Özer: Okul-Aile Birlikleri tüm sosyal etkinliklerde okul müdüründen izin alacak

Milli Eğitim Bakanı Özer, "Artık Okul Aile Birliklerinin yapmış olduğu tüm sosyal etkinliklerde mutlaka okul müdüründen izin alınacak. Ülkemizin milli ve manevi değerlerine tezat teşkil eden hiçbir etkinliğe izin vermeyeceğiz." dedi.

EĞİTİM
11 Haziran 2022 - 12:38
Güncelleme: 11 Haziran 2022 - 12:39
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milli Eğitim Bakanı Özer: Okul-Aile Birlikleri tüm sosyal etkinliklerde okul müdüründen izin alacak
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Resmi Gazete'de yayımlanan Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'ndeki değişikliğe ilişkin, "Okul Aile Birliklerinin yapmış olduğu tüm sosyal etkinlikler, mutlaka müdür tarafından, okul müdürü tarafından izin alınacak ve denetime tabi olacaklar. Orada kritik olan diğer bir konu da ülkemizin milli ve manevi değerlerine tezat teşkil eden hiçbir etkinliğe izin vermeyeceğiz." dedi.  

Bursa Valisi Yakup Canbolat'ı ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Özer, Bakanlığın tüm bürokratlarıyla illerde, ilçelerde sahadaki gelişmeleri hem dinleme hem eğitim alanında ihtiyaç duyulan yeni yatırımları yerinde tespit etmeyle ilgili aktif çalıştıklarını söyledi.

Özer, kente daha önce geldiğinde kentin eğitim yatırımlarını çok iyi noktaya çekmek için kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını hatırlatarak o dönem 415 milyon lira olan Bursa'nın eğitim yatırımlarını 1,1 milyar lira ilaveyle 1,5 milyar liraya çıkardıklarını dile getirdi. Bursa'nın, eğitim yatırımlarını en hızlı kullanan illerden olduğunu aktaran Özer, şöyle devam etti:

"Gerçekten çok verimli bir şekilde süreçleri takip ederek hemen tüm yatırımlarımızı hızlı bir şekilde realize edip okul ihtiyaçlarını hızla gideren illerimizin başında geliyor. Şimdi çok hızlı bir şekilde değerlendirme toplantısını yaptık. Şu an itibarıyla Bursa'da devam eden yatırım miktarı Milli Eğitim Bakanlığı olarak 510 milyon lira civarında, yeni okul yapımı, güçlendirmeler, yık-yap kapsamındaki yatırımlar, büyük onarımlar olmak üzere. Bugün bu yatırıma 1,7 milyar liralık ilave yatırım koyarak Bursa'nın eğitim yatırımını 2,2 milyar liraya çıkartmış bulunuyoruz. Burada en büyük öncelik vereceğimiz yatırım, 64 anaokuluyla bağımsız anaokuluyla okul öncesi eğitim."

"10 ilkokul, 15 ortaokul ve liseyi de Bursa'ya kazandıracağız" Özer, Milli Eğitim Bakanlığı olarak okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarını artırmak için büyük çaba harcadıklarını anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapmak için çok büyük bir çaba sarf ettiklerini bildiren Özer, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Bursa'da da daha önceden anaokullarını vermiştik. 64 yeni anaokulu, bağımsız yeni anaokulunu Bursa'ya kazandırmış olacağız. Yine mevcut yatırımlar, önceki ziyaretimizdeki yatırımlardan çoğu bittiği için yeni ilave ilkokullar ve ortaokulları da sistemi içerisine dahil edeceğiz. Bu kapsamda 10 ilkokul, 15 ortaokul ve liseyi de Bursa'mıza kazanılmış olacağız. Dolayısıyla kısaca mevcut yaklaşık 510 milyonluk Bursa'nın yatırımını 2,2 milyara çıkartmış bulunuyoruz. Bursa gerçekten en öncelik verdiğiniz illerimizden biri. Yani hızlı bir şekilde tüm ihtiyaçlarını karşılayıp çok başarılı, altyapıda yine ilgili hiçbir eksikliği olmayan ve uluslararası başarılarla gündeme gelen bir Bursa hikayesini çıkartmak için ve bunu desteklemek için biz her türlü çabamızı, çabamızla Bursa'daki ekibimizin yanında yer alacağız."

Yönetmelikte yapılan değişiklik Milli Eğitim Bakanı Özer, bir gazetecinin, "Bursa'daki bir ilkokulda Okul Aile Birliğinin etkinliğinde dansözlü eğlenceye ilişkin Bakanlık hızlıca devreye girip Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'ni değiştirdi. Bugün yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Ne gibi değişiklikler var?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Geçen haftalarda Bursa'dan böyle bir haber yansıdı. Önce imam hatip okulunda diye bir bilgi geldi. Daha sonra doğru olmadığı ortaya çıktı. Orada bir eksiklik vardı. Okul Aile Birliklerimiz, sosyal etkinlikler düzenlediği zaman okul müdüründen herhangi bir izin almadan o etkinlikleri düzenleyebiliyordu ve çok daha geniş bir kapsam içerisinde düzenlemeler yapabiliyordu. Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle artık Okul Aile Birliklerinin yapmış olduğu tüm sosyal etkinlikler mutlaka müdür tarafından, okul müdürü tarafından izin alınacak ve denetime tabi olacaklar. Orada kritik olan diğer bir konu da ülkemizin milli ve manevi değerlerine tezat teşkil eden hiçbir etkinliğe izin vermeyeceğiz."

  Muhabir: Sinan Balcıkoca,Mustafa Yılmaz

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kayseri'de dikkat çeken satış! Eski özel hastane binası 400 milyon TL'ye alıcı bekliyor
Kayseri'de dikkat çeken satış! Eski özel hastane binası 400 milyon...
Vali Çiçek'ten Net Mesaj: Çocuklarımızı Sadece Vatana Feda Ederiz!
Vali Çiçek'ten Net Mesaj: Çocuklarımızı Sadece Vatana Feda Ederiz!
Milletvekili Çopuroğlu’ndan Vatandaş Taleplerine Hızlı Çözüm: Şehir Hastanesi Ziyaretinden Bakan Yardımcılığına
Milletvekili Çopuroğlu’ndan Vatandaş Taleplerine Hızlı Çözüm:...
Şekerci Paşalar: Asırlık Lezzet Mirası Fabrika Satış Mağazası Olarak Devam Edecek
Şekerci Paşalar: Asırlık Lezzet Mirası Fabrika Satış Mağazası...
Depozito İade Sistemi Başladı
Depozito İade Sistemi Başladı
Türkiye'de 5 ayda 1,2 milyonu aşkın gayrimenkul satış işlemi yapıldı
Türkiye'de 5 ayda 1,2 milyonu aşkın gayrimenkul satış işlemi yapıldı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.