• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
12:52
Tuncel Kurtiz'in Mezarı Gündem Oldu! Ünlü Oyuncudan Sert Tepki
12:34
10:46
Ters Şeritte Feci Kaza! Hatasının Bedelini Ağır Ödedi
10:16
Altın Fiyatları İki Haftanın Zirvesine Çıktı
10:06
Yolcu Otobüsü Devrildi: 31 Kişi Yaralandı
10:00
Kalbi Duran Gencin Parasını Çaldı! Vicdansızlık Kamerada
09:51
Depozito Sisteminde Yeni Dönem! Toplu İadede Kazanç Yarıya Düştü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Suyumuz Tükeniyor mu? Uzmanlar Uyarıyor!
GENEL
Yayınlanma: 19 Nisan 2025 - 12:34

Suyumuz Tükeniyor mu? Uzmanlar Uyarıyor!

İklim değişikliği ve düzensiz yağışlar nedeniyle Türkiye su stresi yaşayan ülkeler arasında yer alıyor. 2040’a kadar ciddi su sıkıntısı bekleniyor. Devlet Su İşleri, baraj ve sulama projeleriyle suyu daha verimli kullanmayı hedefliyor. Türkiye Su Enstitüsü, suyun stratejik bir değer olduğunu vurgularken, Tarım Bakanlığı da "Su Verimliliği Seferberliği" ile toplumsal bilinç oluşturmayı amaçlıyor.

GENEL
19 Nisan 2025 - 12:34
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Suyumuz Tükeniyor mu? Uzmanlar Uyarıyor!

İklim değişikliği, artan sıcaklıklar ve düzensiz yağışlar, tatlı su kaynaklarını hem nicelik hem de nitelik açısından tehdit ediyor. Türkiye de bu tehditle yüzleşen ve su stresi yaşayan ülkeler arasında yer alıyor. Dünya Kaynakları Enstitüsü'nün raporuna göre, Türkiye 2040’a kadar ciddi su sıkıntısıyla karşı karşıya kalabilecek ülkelerden biri olarak değerlendiriliyor.

Özellikle tarımda su kullanımının büyük yer kapladığı Türkiye’de, artan nüfus ve azalan su kaynakları su yönetimini daha da kritik hale getiriyor. Türkiye bu kapsamda çeşitli projeler geliştirerek hem mevcut kaynakları korumayı hem de daha verimli kullanmayı hedefliyor.

DSİ’den Dev Su Projeleri
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 2024 yılı itibarıyla 41 baraj, 17 gölet, 18 yer altı barajı, 87 sulama tesisi ve 26 içme suyu tesisi gibi çok sayıda projeyi tamamladı. Bu projelerle yaklaşık 230,74 hm³ su depolandı, 103 bin hektardan fazla arazi sulamaya açıldı ve modern sulama teknikleriyle su tasarrufu sağlandı.

Enerji ve Su Verimliliği Aynı Anda
Barajlardaki su seviyelerinin düşmesi enerji üretimini de etkiliyor. Bu duruma çözüm olarak, Türkiye’de yüzer Güneş Enerjisi Santralleri (GES) projeleri başlatıldı. GES’ler hem buharlaşmayı azaltıyor hem de yenilenebilir enerji üretiyor.

Su Enstitüsü Başkanı'ndan Kritik Uyarılar
Türkiye Su Enstitüsü (SUEN) Başkanı Lütfi Akca, suyun artık stratejik bir kaynak olarak görülmesi gerektiğini belirtti. “Türkiye su fakiri değil, su stresi yaşayan bir ülkedir. Önemli olan suyun miktarı değil, doğru yönetimi ve verimli kullanımıdır,” dedi. Akca, özellikle tarımda kullanılan suyun azaltılması ve daha verimli yöntemlerle sulama yapılması gerektiğini vurguladı.

Su Verimliliği Seferberliği
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı “Su Verimliliği Seferberliği” kapsamında sadece çiftçiler değil, sanayi kuruluşları ve bireyler de bilinçlendirilerek su tüketiminin azaltılması hedefleniyor. Bu seferberlik, çocukların eğitimine kadar genişletilerek toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Türkiye, gelecekte su krizine karşı hazırlıklı olmak için hem fiziki altyapı yatırımlarını sürdürüyor hem de toplumun tüm kesimlerini suyun doğru kullanımı konusunda bilinçlendirmeye çalışıyor.

# Barajlar# Kuraklık# Su Kıtlığı
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Tuncel Kurtiz'in Mezarı Gündem Oldu! Ünlü Oyuncudan Sert Tepki
Tuncel Kurtiz'in Mezarı Gündem Oldu! Ünlü Oyuncudan Sert Tepki
Kayseri Şeker ile Erciyes Üniversitesi'nden Yeni İş Birliği
Kayseri Şeker ile Erciyes Üniversitesi'nden Yeni İş Birliği
KAYKODER’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
KAYKODER’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Ahbap Soruşturmasında 5 Ünlü İfade Verecek
Ahbap Soruşturmasında 5 Ünlü İfade Verecek
Asgari Ücrette Yeni Model Tartışması:
Asgari Ücrette Yeni Model Tartışması: "Kaosa Yol Açar"
Savcıya Tetikçi Tehdidi: Çeteye Bir Tutuklama Daha
Savcıya Tetikçi Tehdidi: Çeteye Bir Tutuklama Daha

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.