Ara tatil döneminde artan yolcu talebine karşı demiryollarında kapsamlı bir kapasite artışı planlandı. Yüksek Hızlı Tren, anahat ve bölgesel trenleri kapsayan düzenlemeyle toplam 24 bin 24 kişilik ek koltuk hizmete sunulacak.

Özellikle yoğunluk yaşanan Ankara–İstanbul hattında, yolcu talebini karşılamak amacıyla 8 ek Yüksek Hızlı Tren seferi planlandı. Bu ilave seferlerle birlikte 3 bin 864 yolcunun daha YHT konforuyla seyahat etmesi sağlanacak.
Sadece yüksek hızlı trenlerle sınırlı kalmayan planlama kapsamında, anahat ve bölgesel trenlerde de kapasite artırıldı. Toplam 408 vagon ilavesiyle 20 bin 160 kişilik ek koltuk yolcuların kullanımına sunulacak.
16 Ocak – 1 Şubat tarihleri arasında uygulanacak düzenlemelerle birlikte, hem yüksek hızlı hem de konvansiyonel hatlarda tatil yoğunluğunun sorunsuz şekilde yönetilmesi hedefleniyor.
Kaynak: Haber Merkezi
Seda Kantekin




