• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
13:36
Emeklilere ÖTV'siz Araç Müjdesi: Meclis’teki Teklifin Detayları Belli Oldu
13:01
Türkiye’nin Sanayi Devleri Açıklandı: Zirve Yine TÜPRAŞ’ın
12:42
Anavatan Partisi'nin Büyük Kongresine "Mutlak Butlan" Şoku!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Yakınlarını kaybettiği kansere kendisi de yakalanan kadın, diğer hastalar için mücadele ediyor
GENEL
Yayınlanma: 04 Şubat 2023 - 20:04
Güncelleme: 04 Şubat 2023 - 20:09

Yakınlarını kaybettiği kansere kendisi de yakalanan kadın, diğer hastalar için mücadele ediyor

Sakarya'da, babası ve ağabeyini kaybettiği kansere karşı mücadelesini sürdürürken meme kanserine yakalanan Safiye Yılmaz, ailesi ve kendisiyle aynı kaderi paylaşan insanlara yardım amacıyla maddi ve manevi tüm imkanlarını kullanıyor.

GENEL
04 Şubat 2023 - 20:04
Güncelleme: 04 Şubat 2023 - 20:09
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yakınlarını kaybettiği kansere kendisi de yakalanan kadın, diğer hastalar için mücadele ediyor
Trabzon'da çalıştığı belediyeden emekli olduktan sonra eşinin işi dolayısıyla Adapazarı ilçesinde yaşamaya başlayan Yılmaz, 13 yaşındayken akciğer kanserine yakalanan babasını kaybetti.  

Katıldığı bir programda Lösemi ve Kanser Hastaları Sağlık Eğitim Derneği (KANSERDER) Başkanı Nihal Akar'la tanışan Yılmaz, derneğin gönüllüleri arasında yer aldı.

Kanser hastaları için maddi yardımda bulunan ve el emeği ürünleriyle etkinliklere katılan Yılmaz, geçen yıl kolon kanseri nedeniyle ağabeyini yitirmenin acısını yaşadı. Üzüntüsü katlanmasına rağmen gönüllü çalışmaları bırakmayan Yılmaz'a 1,5 ay önce meme kanseri teşhisi konuldu.

Bu süreçte annesi de felç geçiren ve uygun görülmesi halinde ameliyata girecek olan Yılmaz, tüm zorluklara rağmen ortaya koyduğu mücadele azmiyle kanser hastası insanlara umut olmaya devam ediyor.

"Son nefesime kadar insanlara yardım etmek istiyorum" İkiz çocuk annesi Yılmaz, AA muhabirine, yakınlarını kanserden kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını ancak bu konuda bir şeyler yapma amacıyla yola koyulduğunu anlattı.

Gönüllü olarak kanser derneğinde çalışmalar yürütürken meme kanseri teşhisi konulduğunu aktaran Yılmaz, "O gün hayallerimin bittiğini zannettim. Hiçbir şeyin önemi yoktu, hayat bitmişti benim için. O sıkıntılı süreçte annem de felç geçirdi. Şu an yoğun bakımda. Hem hastalıkla mücadele ediyorum hem hastaneye gidip geliyorum." dedi.

"Hayat devam ediyor, kendimi toparlamak istedim. Ne olursa olsun, ölene kadar, son nefesime kadar insanlara yardım etmek istiyorum." diyen Yılmaz, kansere yakalanmasının hayata karşı bakış açısını değiştirdiğini söyledi.

Yılmaz, hastalığı atlatacağına inandığını dile getirerek, "Allah'a sığındım, Allah verdiyse sınavımdır diyorum. Hiçbir zaman iyilik yapmaktan vazgeçmeyi düşünmüyorum. Hastalığa yakalanmam onları çok daha iyi anlamama sebep oldu. Önce yardım edeyim, iyilik yapayım diye düşünüyorsun ama bu hastalığı duyduğun anda onun nasıl acı hissettiğini de anlıyorsun kalben." diye konuştu.

10 yıl boyunca çocuğu olmadığı için aynı durumdaki insanları iyi anladığını ifade eden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu hastalık da böyle bir şey. Yardım etmekten vazgeçmeyeceğim. Ameliyattan sonra ilk işim kermes. Ürünlerimi hazırladım. Bocuk, bileklik, patik, tülbent, havlular hazırladım. Kendi el emeğimle insanlara katkı vermek istedim. Derdi veren Allah, dermanını da vermiştir. Bu bizim sınavımızdır. Pes etmek yok. Belki geceleri gizli ağlıyorum, belki gülüşlerimin arkasında binlerce gözyaşı yatıyor ama belli etmiyorsun."

"Güzel yürekli insanların varlığı bizleri çok mutlu ediyor" KANSERDER Başkanı Akar da 20 yıllık kuruluşta gönüllülük esasına dayalı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Dernekte herkesin bir hikayesi bulunduğunu, kendisinin de kanserle ilk tanışmasının babasını kaybetmesiyle olduğunu anlatan Akar, lösemili bir çocuğu tanımasının ardından derneği kurma kararı aldıklarını kaydetti.

Akar, gönüllülere çok ihtiyaçlarının olduğuna işaret ederek, "Safiye hanımı canlı yayında tanıdım. Sonra 'Ben ne yapabilirim?' dedi. 'Gönüllümüz ol, gel tanışalım.' dedim. Safiye hanımın çok yürekten koştuğunu gördüm. Hikayesinde onun da kanserden yakınlarını kaybettiğini gördüm." ifadelerini kullandı.

Yılmaz'ın, dernekte hastalık sürecini geçiren ve iyileşenleri görmesinin kendisine umut kattığına dikkati çeken Akar, şunları kaydetti:

"İyileşen hastalarımızla yeni yakalananların sohbetleri çok çok güzel oluyor. Birbirlerine terapi gibiler. Bu çerçevede asla geri adım atmadı. Kenara kapanıp, 'hastalandım hiçbir şey yapamam' demedi. Kermes için kolyeler yapmaya başladı. Geçen gün 'Başkanım ameliyatım bitsin, kermesi yapalım da insanlara destek olalım.' dedi. Gerçekten böyle güzel yürekli insanların varlığı bizleri çok mutlu ediyor. İnşallah sağlığına kavuşacak."

 

  Muhabir: Uğur Subaşı


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Türkiye’nin Nüfus Alarmı: Gençlik Çanları Yaşlılık İçin Çalıyor!
Türkiye’nin Nüfus Alarmı: Gençlik Çanları Yaşlılık İçin Çalıyor!
Erdal Altun: “Kamu Görevi Güven İşidir”
Erdal Altun: “Kamu Görevi Güven İşidir”
Emeklilere ÖTV'siz Araç Müjdesi: Meclis’teki Teklifin Detayları Belli Oldu
Emeklilere ÖTV'siz Araç Müjdesi: Meclis’teki Teklifin Detayları...
İSO 500 Listesinde Kayseri’den 11 Firma Yer Aldı
İSO 500 Listesinde Kayseri’den 11 Firma Yer Aldı
Denizli Barosu’nda Sarsıntı: 12 Avukat Gözaltına Alındı
Denizli Barosu’nda Sarsıntı: 12 Avukat Gözaltına Alındı
Yusufeli Barajı ve HES'te su seviyesi 74 metreye ulaştı
Yusufeli Barajı ve HES'te su seviyesi 74 metreye ulaştı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.