• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
16:55
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
16:28
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
16:12
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
15:48
TVYD'den Sert Mesaj: "Türkiye'nin En Güvenilir Mecrası Televizyondur"
15:36
Kayseri'ye Dünya Spor Başkenti İçin Güçlü Mesaj
15:30
Bakanlık Haritayla Uyardı! 20 İl İçin Kritik Alarm Verildi!
15:25
ACES Heyeti Kayseri'de İncelemelere Başladı
13:12
Okul Bahçesi Kabusa Döndü!
12:11
Trump’ın “Bombalama” Çıkışı Sonrası İran’dan Hürmüz Hamlesi!
12:00
50 Gün 50 Milyar Dolar Kayıp İran Savaşı'nın Bedeli Ağır Oldu
11:46
İşte CHP'li Özkan Yalım'ın Merak Edilen Sevgilileri!
11:37
Sosyal Medya Tehditlerine Geçit Yok: 12 Tutuklama!
10:58
Kayseri'nin Şehit Polisi Ahmet Cihat Kilci
10:40
Trump'tan İran Mesajı: Görüşmeler Sürüyor!
10:33
Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Gelişmeler: Baş Şüpheliler Tutuklu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Zorla istifaya tazminat ödenmemesi kararı üst mahkemeden döndü
GENEL
Yayınlanma: 17 Ağustos 2023 - 13:36
Güncelleme: 17 Ağustos 2023 - 13:37

Zorla istifaya tazminat ödenmemesi kararı üst mahkemeden döndü

Gaziantep'te işyerinde baskı görerek istifa dilekçesi yazan kadın, başlattığı hukuk mücadelesinin ardından kıdem tazminatına hak kazandı.

GENEL
17 Ağustos 2023 - 13:36
Güncelleme: 17 Ağustos 2023 - 13:37
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Zorla istifaya tazminat ödenmemesi kararı üst mahkemeden döndü
Kentteki bir AVM'de çocuk giyim mağazasında çalışan S.Y, bölge müdürünün baskısıyla ağlayarak istifa dilekçesi yazarak, işten ayrıldı.  

Kıdem tazminatını almak için hukuk mücadelesi başlatan kadını, Gaziantep 9. İş Mahkemesince haksız buldu.

Mahkeme, 5 Ekim 2021'de açıkladığı gerekçeli kararında, istifa dilekçesinin tamamının el yazısıyla yazıldığı ve dilekçenin zorla alındığının ispat edilemediği gerekçesiyle tazminat ödenmesini uygun bulmadı. Karara itiraz ederek bir üst mahkemeye başvuran S.Y, hukuk mücadelesini kazandı.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 14. Hukuk Dairesinin gerekçeli kararında, tanık beyanlarına göre S.Y'nin bölge müdürü E.S.A. ile terasa konuşmaya çıktığı, daha sonra ağlayarak aşağıya inen S.Y'nin istifa dilekçesini hazırladığı belirtildi.

"İstifa dilekçesini baskı ve tehdit ile imzaladığı anlaşılmıştır"Tarafsız kamu tanığı ile diğer tanıkların da benzer beyanda bulundukları ifade edilen kararda, davacının istifa dilekçesini baskı ve tehdit ile imzaladığının anlaşıldığı kaydedildi.

Davacının 4 yıl 7 ay 26 gün kıdemi olduğu da gözetildiğinde sebepsiz yere iş akdini istifa yoluyla sonlandırmasının hayatın olağan akışına aykırı düşeceği belirtilen kararda, istifa dilekçesinin hukuken geçersiz olduğu ifade edildi.

Yüksek yargı içtihatlarına göre bu tür durumlarda iş akdinin haksız olarak işverence feshedildiğinin kabulü gerektiği kaydedilen kararda, bu gerekçelerle davacının kıdem tazminatına hak kazandığı belirtildi.

Daire, 4 yıl 7 ay 26 gün kıdemi bulunan işçiye 12 bin 56 liranın faiziyle ödenmesine hükmetti. Karar böylelikle kesinleşti.

"Hakkaniyete uygun, güzel bir karar"S.Y'nin avukatı Abdulkadir Akıllar, AA muhabirine, müvekkilinin baskı altında istifa dilekçesi yazdığını söyledi.

Müvekkilinin işten ayrıldıktan sonra hakkını aramak için kendisiyle irtibata geçtiğini anlatan Akıllar, şöyle devam etti:

"Müvekkilim evlendikten sonra bile işten çıkmadığını, çalışmak istediğini, istese istifa edip evlilik nedeniyle tazminatını alabilecekken almadığını, zorla istifa dilekçesi yazdırılmasaydı önünün açık olduğunu, dolayısıyla mağdur olduğunu ve dava açmak istediğini söyledi. Müvekkilin samimiyetine istinaden davayı açtık. İlerleyen aşamalarda, dinlenen tanık beyanları, izlenen kamera kaydı görüntülerinde, bölge müdürünün öfkeli şekilde müvekkilin üzerine yürüdüğü, tartışmanın olduğu ve ağlayarak istifa dilekçesi yazdığı sabit hale geliyor."

Akıllar, yerel mahkemenin istifa dilekçesi el yazısıyla yazıldığından dolayı "tazminata hak kazanılamadığı" gerekçesiyle davalarını reddettiğini hatırlatarak, "Bunun üzerine hukuki mücadelemizi sürdürdük, istinafa tüm bu gerekçeleri anlatarak başvuru yaptık. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 14. Hukuk Dairesi, oldukça hakkaniyete uygun, güzel bir karar verdi. Ağlayarak yazılmış istifanın sabit olduğunu, bu şartlarda istifanın gönüllü olarak yazılmasının mümkün olmadığını, iradesinin fesata uğratıldığını ve bu nedenle kıdem tazminatına hak kazandığını belirterek, yerel mahkeme kararını kaldırdı ve tazminat istemimizin kabulüne karar verdi." değerlendirmesinde bulundu.

  Muhabir: Adsız Günebakan


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
Kayserispor Gaziantep Deplasmanı Öncesi Son Hazırlıklarını Yapıyor
Kayserispor Gaziantep Deplasmanı Öncesi Son Hazırlıklarını Yapıyor
Kayseri’de Ailelere Çocuk Güvenliği Semineri Düzenlendi
Kayseri’de Ailelere Çocuk Güvenliği Semineri Düzenlendi
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
Sivasspor Teknik Direktörü Servet Çetin, Gaziantep FK maçını değerlendirdi
Sivasspor Teknik Direktörü Servet Çetin, Gaziantep FK maçını değerlendirdi

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.