• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
09:58
Özgür Özel'den Gündem Olan "Sıra Size de Gelecek mi?" Yanıtı
09:31
2026 YKS Sonuçları Açıklandı! İşte Üniversite Tercih Tarihleri ve Birinciler
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Köşe Yazarları
  2. Habibullah Efendigil
  3. Muhteşem Şehir Kayseri: Turizm ve Sporun Buluştuğu Nokta
Yayınlanma: 07 Ağustos 2023 - 00:17

Muhteşem Şehir Kayseri: Turizm ve Sporun Buluştuğu Nokta

07 Ağustos 2023 - 00:17
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muhteşem Şehir Kayseri: Turizm ve Sporun Buluştuğu Nokta
Habibullah Efendigil
Siyah/Beyaz

Kayseri, adını son zamanlarda spor ve turizm alanındaki başarılarıyla sıkça duyuruyor. Bu coşkulu ve zengin potansiyeli bir kez daha kanıtlayan etkinlik, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in öncülüğünde gerçekleşti.

Ali Dağı'ndaki Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası Mesafe Yarışması'nın açılışında, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı gibi önde gelen isimlerin yanı sıra, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Serdar Sarıçam da etkinlikte yer aldılar. Bu güçlü katılım, etkinliğin ne denli büyük bir ilgiyle karşılandığını gösteriyor.

Vali Gökmen Çiçek, etkinlikte yaptığı konuşmada Kayseri'nin sadece sanayi ve ticaret değil, aynı zamanda spor ve turizm açısından da ne denli zengin bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Erciyes'teki Yüksek İrtifa Merkezi gibi projelerle sporcuların kamp yapabileceği alanlar oluşturulması, Kayseri'nin spor turizmindeki yükselişini destekliyor.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, üniversitenin spor ve kültür etkinliklerine destek vermekten gurur duyduğunu belirterek, "Kayseri Üniversitesi olarak spor ve kültür etkinliklerini desteklemek, şehrimizin zenginliklerini tanıtmak bizim için büyük bir önem taşıyor. Yamaç paraşütü gibi etkinlikler, gençlerimizin yeteneklerini ve cesaretlerini ortaya koyduğu önemli platformlardan biridir" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ise sporun gençlerin gelişimi için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu tür etkinlikler gençlerimizi sporla buluşturuyor, yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine olanak sağlıyor. Kayseri, spor alanında büyük bir potansiyele sahip ve biz de bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

İl Kültür Turizm Müdürü Şükrü Dursun ise etkinliğin Kayseri'nin turizm çeşitliliğini gösterme açısından önemli olduğunu ifade ederek, "Turizm sadece tarihi ve doğal güzelliklerden ibaret değil, aynı zamanda etkinliklerle de zenginleştirilmelidir. Yamaç paraşütü gibi sporlar da bu çeşitliliğe katkı sağlıyor" dedi.

Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz da etkinliklerin sporcular için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporcular, bu tür organizasyonlarda yeteneklerini gösterme ve deneyim kazanma şansı buluyorlar. Kayseri'nin böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması sporun yaygınlaşması açısından da büyük önem taşıyor" dedi.

Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Serdar Sarıçam, etkinliğin Kayseri'nin turizm potansiyelini daha görünür hale getirdiğini belirterek, "Bu tür organizasyonlar şehrimizin zenginliklerini ve farklı yönlerini tanıtmamız açısından büyük fırsatlar sunuyor. Yamaç paraşütü gibi sporlar da Kayseri'nin turizm çeşitliliğini artırıyor" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise etkinliğin Kayseri'nin turizmdeki çeşitliliğini gösterdiğini belirterek, "Ali Dağı'nın güzellikleri ve sporun çeşitli yönleriyle bir araya geldiği bu organizasyon, şehrimizin turizm potansiyelini daha da öne çıkarıyor" dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da etkinlikle ilgili görüşlerini paylaşarak, "Talas olarak böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Sporun ve turizmin bir araya geldiği bu etkinlik, ilçemizin ve şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak" dedi.

Talas Belediyesi Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası Mesafe Yarışması'nın renkli açılışı, sporcuların heyecan dolu yarışmalarıyla devam etti. Bu etkinlikle Kayseri'nin turizm potansiyeli bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • İlk Sela Kayseri'den Yükseldi... - 15 Temmuz 2026
  • Kayseri'nin Mehmet Özhaseki'ye ihtiyacı mı var? - 14 Temmuz 2026
  • Bu KADE de Nereden Çıktı..? - 09 Temmuz 2026
  • İşgalciye Güvenerek Gelecek İnşa Edilir mi? - 30 Haziran 2026
  • Kayseri Geriliyor... Peki Biz Hâlâ Neyi Kutluyoruz? - 28 Haziran 2026
  • Siyasi Hiciv mi, Siyasi Mühendislik mi? - 27 Haziran 2026
  • Ali Çamlı Hesap Sorabilecek Mi? - 19 Haziran 2026
  • Kılıçdaroğlu CHP'yi Arındırabilecek mi? - 11 Haziran 2026
  • Atom Karınca'yı Tanıyor Musunuz? - 10 Haziran 2026
  • Türk Dünyasının Kayseri'deki Adresi.. - 02 Haziran 2026
  • Kayserispor'da Neler Oluyor? - 01 Haziran 2026
  • Mehmet Saçmacı Kayserispor'a Başkan olur mu? - 25 Mayıs 2026
  • Kayserispor'un başına bela edilen isim - 20 Mayıs 2026
  • Gökmen Çiçek'in bugün dördüncü yılı… - 18 Mayıs 2026
  • Yolsuzluk mu Yoksa Yolluk mu Toplayan CHP? - 14 Mayıs 2026
  • Çarşamba'nın Hikâyesi - 06 Mayıs 2026
  • Bir Şehrin Kendine İnanma Hikâyesi - 04 Mayıs 2026
  • Bir milletin hafızasını omuzunda taşıyan güzel insan… - 28 Nisan 2026
  • Bu Şehir Kendine Gelmek Zorunda! - 20 Nisan 2026
  • Kayseri Artık Dünya Spor Başkenti! - 18 Nisan 2026
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Köşe Yazarları
İlk Sela Kayseri'den Yükseldi...
Habibullah Efendigil
İlk Sela Kayseri'den Yükseldi...
15 Temmuz
Yusuf Kartal
15 Temmuz
M.Salim NURSAÇAN
M.Salim NURSAÇAN
Post-Modern Bir Kamikaze Kültü: 15 Temmuz ve Bilişsel İşgalin Anatomisi
Yaşar Adıyaman
Yaşar Adıyaman
 KADININ TOPLUMDAKİ TARİHSEL YERİ VE GÜNÜMÜZ DE KADIN
ÜLKE SICAK GÜNDEM SICAK 
Güler Ruhsar Aktaş
ÜLKE SICAK GÜNDEM SICAK 
Aslı Azman
Aslı Azman
Şehirler İçin Yeni Bir Öneri
Buse Yıldız
Buse Yıldız
Teknolojik Çocuk
Bu akşam evinize Hazreti Peygamber misafir gelecek..
Düşünen Adam
Bu akşam evinize Hazreti Peygamber misafir gelecek..
ANA DEDİNİZ DE!
Muhsin İlyas Subaşı
ANA DEDİNİZ DE!
Çok Okunan Haberler
Kayserispor'da Kaptan Gemiyi Terk mi Ediyor? Miguel Cardoso Yol Ayrımında!
Kayserispor'da Kaptan Gemiyi Terk mi Ediyor? Miguel Cardoso Yol Ayrımında!
Miguel Cardoso: Sahada Değil, Transfer Masasında Top Çeviren Kaptan!
Miguel Cardoso: Sahada Değil, Transfer Masasında Top Çeviren Kaptan!
34 Yıllık Nissan Altima Üretimine Veda Ediyor
34 Yıllık Nissan Altima Üretimine Veda Ediyor
Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.